"Huusin sille lujaa, että syötä tänne"

JYP pysyy edelleen voittamattomana kotihallissaan, kun se kaatoi HIFK:n 4-2. Kotijoukkueen ensimmäisen maalin teki puolustaja Juuso Pulli, jolle maali oli liigauran ensimmäinen.

urheilu
Petr Hubacek JYP
Tomi Hänninen

Ottelun alkua kuvasi JYPin salamahyökkäys ensimmäisellä peliminuutilla, jonka järjestivät hyökkääjä Markus Poukkula ja puolustaja Juuso Pulli.

- En kyllä keksi parempaa alkua otteluun. Jotenkin Poukkula sai kiekon ja lähti nostamaan ylöspäin, itse katsoin, että siinä tuli tilaa ja huusin sille lujaa, että syötä tänne. Onneksi syötti ja siitä pääsin hyvin pistämään tyhjään reppuun, kertasi Pulli uransa ensimmäistä liigamaaliaan.

Pulli on Valkealan Kiekon kasvatti, joka pelasi a- ja b-juniorivuodet KooKoossa. Viime kaudet hän on pelannut pääasiassa Mestistä JYP-Akatemiassa. Puolustaja Pulli viihtyy myös hyökkäyksissä.

- Yleensä lähden aina hyökkäykseen kun paikka aukeaa, se kuuluu omiin vahvuuksiin.

JYPin puolustuksen seitsemästä puolustajasta viisi oli tässäkin ottelussa parikymppisiä.

- Hyvin meillä homma sujuu. Samojen jätkien kanssa ollaan pelattu aikaisemmin Akatemian puolella. Tuttuja jätkiä ja tunnetaan toisemme, tiedetään miten homma kulkee, Pulli sanoi.

JYP-HIFK -peli oli pitkään aikaan viihdyttävin Hippoksella. Kaukalossa nähtiin vauhtia ja taklauksia. Myös ottelun draaman kaari oli huikea. JYP johti pitkään, sitten HIFK nopeahko tasoitus päätöserässä. Tämän perään Hubacekin taistelumaali, jonka jälkeen HIFK kävi vielä kilauttamassa tolppia. Lopullisen niitti syntyikin tyhjään maaliin.

- Puskettiin pitkään eikä saatu maalia. Sitten tosi nopeaan ne kaksi ja yritettiin tehdä vielä kolmaskin, mutta se tulikin toiseen päähän. Tiukkojahan nämä on, ei voi mitään, kertasi HIFK:n molemmat maalit syöttänyt Teemu Ramstedt.