1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

WHO: Senegal vapaa Ebolasta

WHO:n mukaan maailmassa on todettu kaikkiaan 9 216 Ebola-tartuntaa. 4 555 ihmistä on kuollut verenvuototautiin.

Maailman terveysjärjestö WHO on julistanut Senegalin vapaaksi Ebolasta. Senegalin ainoa Ebola-tartunta varmistettiin elokuun lopussa Guineasta Senegaliin matkustaneella opiskelijalla. Opiskelija ehti ylittää rajan juuri, ennen kuin se suljettiin.

– Senegalin reaktio on hyvä esimerkki siitä, mitä pitää tehdä, kun kohtaa toisesta maasta tuodun Ebola-tartunnan, WHO sanoo tiedotteessa.

Senegalin viranomaiset jäljittivät 74 ihmistä, joihin opiskelija oli ollut yhteyksissä. Heitä tarkkailtiin, ja kaikki testattiin Ebolan varalta. Rajatarkastuksia tehostettiin, ja viranomaiset käynnistivät maanlaajuisen kampanjan yleisen tietoisuuden lisäämiseksi verenvuototaudista.

Sairastunut miesopiskelija parani, eikä Senegalissa ole 42 päivään todettu yhtään tartuntatapausta, joten se voidaan julistaa vapaaksi taudista. WHO huomauttaa kuitenkin, että Senegal sijaitsee vaara-alueella, lähellä kaikista pahiten Ebolasta kärsiviä Liberiaa, Guineaa ja Sierra Leonea.

WHO:n mukaan maailmassa on todettu kaikkiaan 9 216 Ebola-tartuntaa. 4 555 ihmistä on kuollut verenvuototautiin. Lähes puolet tartunnoista on todettu Liberiassa. Myös Liberiassa ja Sierra Leonessa on tuhansia tartuntoja.

Senegal kuuluu niin sanottuun Ebolan toisen aallon maihin. Siihen kuuluu myös Nigeria, joka todennäköisesti julistetaan Ebolasta vapaaksi maanantaina. Nigeriassa todettiin 20 tartuntaa, ja kahdeksan sairastunutta kuoli.

Espanjassa on varmistunut yksi Ebola-tartunta ja Yhdysvalloissa kaksi.