Suomalainen Teneriffan tulvista: "Taivaalla oli tulenlieskoja"

Kuusamolainen Toini Virranniemi kuvailee Teneriffan sunnuntaista ukkosmyrskyä hyvin poikkeukselliseksi. Virranniemi on asunut puolet vuodesta Teneriffalla jo kaksikymmentä vuotta, eikä muista vastaavaa myrskyä.

Ulkomaat
Katu tulvi Santa Cruzissa, Teneriffalla sunnuntaina.
Katu tulvi Santa Cruzissa, Teneriffalla sunnuntaina.Ramon De La Rocha / EPA

– Heräsin sunnuntaiaamuna kello viisi aamulla. Menin patiolle katselemaan, että mitä ulkona tapahtuu, niin sellaisia hirveitä tulen lieskoja oli taivaanrannalla. Minä menin mieheni herättämään, että tule katsomaan mitä täällä tapahtuu. Vasta jälkeenpäin tajusin, että salamoitahan ne oli, Virranniemi kuvailee.

Virranniemi on miehensä Teppo Virranniemen kanssa asunut puolet vuodesta Teneriffalla Las Americasissa saaren eteläosissa jo kaksikymmentä vuotta, eikä muista vastaavaa myrskyä koko ajalta.

– Joskus voi olla, että täällä ei sada koko puolen vuoden aikana yhtään, kun täällä olemme. Ja nyt sitä vettä tuli taivaan täydeltä aivan hirveästi. En muista vastaavaa, Virranniemi kertoo.

Sade alkoi Virranniemien kodin lähellä heti ukkosen kanssa aamu viidelta ja jatkui koko aamupäivän puoleenpäivään asti. Heidän asuinalueellaan rankkasade ei saanut kuitenkaan tulvia aikaan. Tulvat keskittyivät saaren pohjoisosiin pääkaupunki Santa Cruziin.

Nyt Virranniemien kotipaikassa sateet ovat jo hellittäneet ja aurinko paistaa.

– Mietin tuossa juuri, että vaikka paljon ikävää tämmöinen sade saa tietysti aikaan erityisesti tuolla saaren pääkaupungissa, niin hyvää teki varmasti tämmöinen sade golf-kentille, Toini Virranniemi sanoo.