Sisäilmaongelmien vuoksi muuttaneet koululaiset joutunevat lähtemään myös väistötiloista

Lappeenrannan kaupungilla alkaa pian olla pulaa koulutiloista, kun koululaiset oireilevat jo väistötiloissakin. Lauritsalan koulun oppilaita on kuljetettu kotitalouden ja teknisen työn tunneille Armilan U-kouluun, mutta nyt muutamat oppilaat oireilevat sielläkin jo parin tunnin opetussession aikana.

Lauritsala, Lappeenranta
Armilan U-koulu
YLE

Lappeenrannassa Armilan U-koulun sisäilmaongelmat vaativat jälleen toimenpiteitä kaupungilta. Lakkautettua koulua on käytetty osittain väistötiloina, mutta nyt oppilaat jouduttaneen siirtämään sieltä pois.

Ammattiopisto Sampon liiketalouden sekä tieto- ja viestintätekniikan opiskelijat siirtyvät Pohjolankadulla sijaitsevalle kampukselle viimeistään tällä viikolla.

Myös Lauritsalan koulun kotitalouden ja teknisen työn oppitunnit jouduttaneen siirtämään. Osa oppilaista on ilmoittanut kärsivänsä huonon sisäilman aiheuttamista ongelmista, vaikka viettävät tiloissa vain muutamia tunteja kerrallaan.

Lauritsalan koulun oppilaiden on ollut määrä käyttää Armilan U-koulun tiloja väistötiloina vielä reilut kaksi vuotta, kunnes heidän oman koulunsa sisäilmaongelmat saadaan korjattua.

Lappeenrannan kaupunki selvittänee myös, voitaisiinko kotitalouden ja teknisen työn opetus järjestää parakkitiloissa. Aineiden opetus vaatii kuitenkin erkoisparakit, joiden saatavuus voi olla vaikeaa. Parakkitilaa tarvittaisiin noin 1000 neliömetriä. Parakkien vuokraaminen on myös erittäin kallista.

Klo 10.07: Korjattu otsikon joutuvat -sana joutunevat. Viimeisen kappaleen Koulu selvittää on korjattu muotoon Kaupunki selvittänee.