Miesten karvanpoisto on alueellista – Helsingissä lähtee, muualla ei

Suomalaiset poistavat tai poistattavat karvojaan muita eurooppalaisia harvemmin. Syykin on selvä: meillä on pidempi talvi. Euroopassa karvanpoisto yleistyi vasta, kun vaatteet vähenivät. Suomalaismiehet eivät anna kajota karvoihinsa kuin pääkaupunkiseudulla.

Maggi Kuusisto
Kosmetologi Maggi Kuusisto kertoi aamu-tv:ssä, että miesten karvanpoistovillitys sai ilmeisesti alkunsa David Beckhamin esimerkistä.

Pääkaupunkiseudulla miesten karvanpoisto on bisnes, sanoo kosmetologi ja kauneusalan yrittäjä Maggi Kuusisto. Ylen Aamu-tv:ssä maanantaina vieraillut Kuusisto on myös karvanpoistotuomari. Viikonlopun_ I love me -_messuilla Kuusisto oli valitsemassa Suomen parhaita karvapoistajia kahdessa eri sarjassa, kosmetologiopiskelijoiden ja ammattilaisten.

Vielä viisi vuotta sitten miehiä ei karvanpoistossa näkynyt. Eikä näy juuri vieläkään muualla kuin pääkaupunkiseudulla. Karvoja nypitään selästä, rintakehältä, intiimialueilta ja jopa käsivarsista.

– Periaatteessa laajemminkin kuin naisilta, koska karvoituskin on laajempaa. Jonkun verran kauneusihanteet ovat menneet siihen suuntaan. Toki se saattaa olla ammattiin liittyvää, mutta suuremmalla yleisöllä syynä on kauneusihanne, Kuusisto sanoo.

Meillä karvoja poistetaan muuta Europpaa vähemmän. Pitkä talvi ja pitkät vaatteet.

Maggi Kuusisto

Miesten karvapoisto on myös iästä kiinni. Nuoret nyppivät ja vanhemmat kauhistelevat suuntausta. Karvanpoistotuomari Kuusisto muistelee, että koko villitys lienee saanut alkunsa jalkapalloilija David Beckhamin esimerkistä.

Karvojen kotivärjäys on vaiettu trendi

Karvoihin tottuu, kun niitä näkee. Suomessa naisilla ylimääräisestä karvoituksesta esimerkiksi kasvojen alueella ei riemastuta. Monissa maissa taas viiksenhaituviin ei kiinnitetä suurta huomiota. Ne ovat niin yleisiä.

Euroopassa naiset alkoivat nyhtää karvojaan varsin myöhään. 1920-luvulla helmat lyhenivät ja hihattomat mekot tulivat muotiin. Vasta silloin sääret paljastuivat ja kainalot vilahtivat. Pisimmät perinteet karvanpoistossa ovat arabimaissa.

– Meillä karvoja poistetaan muuta Europpaa vähemmän. Pitkä talvi ja pitkät vaatteet, Maggi Kuusisto tietää.

Karvanpoistotuomarille karvojen irrottelu on tekniikkalaji. Tärkeintä karvanpoistossa on, että kaikki haluttava karvoitus lähtee ja tulos on pitkäikäinen. Kuusisto näkee jo vahaa iholle levitettäessä, millainen lopputulos on odotettavissa.

Kosmetologialan ennuste on, että naisten karvaisuus ei lähivuosina ainakaan lisäänny, eikä vastaavasti miesten karvanpoisto nykyisestä juuri yleisty. Maggi Kuusisto on huomannut, että taistelussa ikääntymistä vastaan väriä sujautetaan nyt muuallekin kuin hiuksiin.

– Naiset tekevät sen ihan kotonaan. Se on sellainen vaiettu juttu.