Pietarilaispoliitikko vaatii Tom of Finland -postien käännyttämistä

Pietarilaisen kaupunginvaltuutetun mukaan homoeroottiset postimerkit ovat Venäjän lain vastaisia. Valtuutettu vaatii Venäjän postia palauttamaan kaikki Tom of Finland –merkeillä varustetut postilähetykset takaisin lähettäjälle.

Kotimaa
Kaksi kirjettä, joissa on Tom of Finland -postimerkkejä
Yle

Pietarin kaupunginvaltuustossa istuva Vitali Milonov tunnetaan ahkerana homojen vastustajana.

Tällä kerralla hän on raivostunut suomalaisista postimerkeistä, jotka kuvaavat miehen alastonta takapuolta ja miehen reisien välistä kurkistavia miehen kasvoja sekä alastonta miestä, joka istuu toisen miehen jalkojen välissä.

Homoeroottisista kuvistaan tunnetun Touko Laaksosen kunniaksi painetut Tom of Finland -merkit ovat herättäneet suurta huomiota ympäri maailmaa.

Milonovin mukaan merkit ovat Venäjän homopropagandalain vastaisia. Hän on vaatinut Venäjän postia estämään merkeillä varustettujen postilähetysten pääsyn Venäjälle.

Milonov on myös vedonnut suomalaisiin, että he eivät käyttäisi Tom of Finland -postimerkkejä Venäjälle lähettämissään kirjeissä ja paketeissa. Milonov on kertonut kuulleensa postimerkeistä samanmieliseltä tuttavaltaan Suomesta.

Yleisradio lähetti syyskuussa merkeillä varustettuja postilähetyksiä Moskovaan ja Pietariin. Kaikki lähetykset tulivat perille eivätkä herättäneet mitään ihmettelyä Venäjän postissa.

Venäjän valtapuoluetta, Yhtenäistä Venäjää edustava Vitali Milonov on erittäin aktiivisena tunnettu poliitikko. Hän on muun muassa ehdottanut, että Venäjällä kiellettäisiin abortit sekä Darwinin oppien opettaminen kouluissa. Viime aikoina hän on esiintynyt erityisen innokkaasti Ukrainan nykyjohtoa vastaan ja Ukrainan itäosien itsenäistymisen puolesta.