Rauma aikoo nousta talousahdingosta investoimalla

Rauman kaupungissa varaudutaan väheneviin tuloihin ja suunnitellaan miljoonien säästöjä ensi vuodelle. Samalla kaupunki aikoo kuitenkin investoida kymmenillä miljoonilla euroilla.

talous
Rauman kaupungintalo
Eetu Laaksonen / Yle

Rauman kaupunki aikoo elvyttää talouttaan suurilla investoinneilla. Ensi vuodeksi suunnitellaan jopa 25,4 miljoonan euron nettoinvestointeja.

Suuri osa investoinneista kuluu merikoulu-kiinteistön peruskorjaamiseen ja Luostarinkylän eritasoliittymän rakentamiseen. Myös muun muassa uimahalli ja raatihuone on tarkoitus peruskorjata ja Otanlahden pesäpallokatsomo kattaa.

Miljoonien säästötarve ensi vuonna

Taantuman vaikutukset ovat alkaneet näkyä Raumalla ja talousennusteen mukaan verotuloja ei enää kerry entiseen tapaan. Esimerkiksi telakan toiminnan päättyminen, paperikoneen sulkeminen ja Olkiluodon 3. ydinvoimalayksikön työntekijämäärän väheneminen ovat lisänneet työttömyyttä kaupungissa.

Rauman kaupunki varautuu väheneviin tuloihin sopeuttamalla talouttaan. Kaupunki aikoo hakea säästöt pehmein keinoin, eikä työntekijöitä irtisanota tai lomauteta. Henkilöstömenoista pitäisi kuitenkin löytää ensi vuoden aikana puolen miljoonan euron säästöt. Valtion virastoille on annettu myös neljän miljoonan euron säästötavoite.

Kaupunginhallitus käsittelee talousarvioesitystä ensi viikolla. Tässä muodossa se johtaisi 10 miljoonan euron alijäämään.