Huipputuottajat koulivat Isac Elliotista kansainvälistä tähteä

Teinitähti Isac Elliotista yritetään leipoa toden teolla kansainvälistä poptähteä. Tähän mennessä menestystä on tullut jo Ruotsissa ja Norjassa, mutta uudella levyllä haetaan laajempaa suosiota.

kulttuuri
Isac Elliot
Isac Elliot kertoo kehittyneensä laulajana huipputuottajien opissa.

Isac Elliotin toinen albumi, Follow Me, julkaistaan ensi kuussa. Sitä ovat olleet tekemässä huipputuottajat.

Esimerkiksi RedOne on tehnyt musiikkia Lady Gagan ja Jennifer Lopezin kanssa. Rami Yacoub on puolestaan säveltänyt ja tuottanut Max Martinin kanssa Britney Spearsin läpimurtohitit Baby One More Time ja Oops I Did It Again.

Aloite yhteistyöstä Isac Elliotin kanssa tuli tuottajilta itseltään.

– He meilasivat meille, että ovat kiinnostuneita. Mikä oli siisti juttu, Elliot sanoo.

"Tämä on ollut iso laulutunti"

Nuoren poptähden uutta levyä on nauhoitettu kotimaisten tuottajien kanssa Suomessa. Ulkomaisten tuottajien kanssa on tehty töitä muun muassa Los Angelesissa ja Tukholmassa.

– Oltiin jossain vaiheessa enemmän Ruotsissa kuin Suomessa. Monet hyvät tuottajat tulevat Ruotsista. Mä en ymmärrä, miksi Suomi ei ole päässyt siihen vielä mukaan, koska Suomessa on monia tosi hyviä tuottajia, Isac Elliot ihmettelee.

Isac Elliot on omien sanojensa mukaan kehittynyt laulajana levyä tehdessä. Huipputuottajilta on tullut paljon hyviä neuvoja.

– Olen oppinut tosi paljon ja olen varmasti parempi laulaja kuin ekalla levyllä. Voin käyttää ääntäni monella eri tavalla. Tämä on ollut kuin iso laulutunti.

Levyä tehdessä teinitähden ääni on muuttunut, sillä samaan aikaan on tullut äänenmurros.

– Se on ollut tosi tärkeetä, että laulaa samalla kun on äänenmurros. Kuulostaa oudolta, mutta se laulutaito saattaa hävitä. Jos se häviäisi, niin se olisi aika synkkää.

"En saa kertoa, vaikka mieli tekisi"

Isac Elliot sai kansainvälistä huomiota jo viime vuonna julkaistulla ensimmäisellä Wake Up World -albumilla. Esimerkiksi amerikkalainen musiikkilehti Billboard listasi hänet yhdeksi tulevaisuuden lupauksista.

Innokkaita faneja löytyy kotimaan lisäksi jo Ruotsista ja Norjasta. Nyt tähtäimessä on laajempi maailmanvalloitus.

Kakkosalbumista ovat olleet kiinnostuneita julkaisijat eri puolilla maailmaa.

– Mä en saa kertoo siitä, vaikka tekis mieli. Tässä musiikissa mikään ei oo varmaa, paitsi että kaikki on epävarmaa. Mutta ei kannata luottaa siihen, että musta tulee tosi iso stara, vaan mä hoidan koulut ja nää ja katotaan sit miten käy.

Isä pitää jalat maassa

Laulajaa työllistää nyt tulevan kiertueen harjoitukset. Miten koulun ja musiikkiuran yhdistäminen oikein onnistuu?

– Ihan hyvin. Mun iskä on opettaja ja me ollaan puhuttu paljon koulun kanssa. En ole paras oppilas vaan silleen perus. Se riittää mulle, Elliot sanoo.

Levytys- ja koulukiireiltä Isac Elliot ehtii vapaa-ajalla elää tavallista teinipojan elämää.

– On kyllä kiva olla kavereiden kanssa myös. Pelataan tosi paljon Fifaa. Pelataan myös tosi paljon futista ulkona ja lätkää talvella. Tehään kaikkee, mitä muutkin mun ikäiset tekee. Paitsi, että mä en polta tai käytä mitään, vaikka moni tekee mun ikäisenä. Musta se on tyhmää ja vähän noloo.

Nuorella poptähdellä riittää paljon pyöritystä, minkä takia esimerkiksi annettavat haastattelut rytmitetään tarkasti etukäteen. Kaikkea toimintaa valvoo oma isä.

– Mä en oo muuttunu silleen, että oisin ylimielinen. Ja kun mä oon alaikäinen, niin mulla on iskä aina mukana, että jos mä teen jotain väärin, niin se haukkuu mua. Niinku muutkin iskät ja äidit tekevät. Se on hyvä. Tai ei se aina hyvä ole, Elliot virnistää.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus