Onnellinen Koivusalo suitsuttaa Räppääjän nuorta tähteä

Ohjaaja Timo Koivusalo iloitsee siitä, että Risto Räppääjä on saanut ihmiset nauramaan ympäri maailmaa. Hänen mukaansa tunteiden välittyminen yli kieli- ja kulttuurirajojen saa uskomaan, että elokuva on oikeasti onnistunut.

elokuvat
Timo Koivusalo Yle Satakunnan haastattelussa.
YLE / Samu Auranen

Timo Koivusalolta eivät kehut lopu kesken, kun puhutaan Risto Räppääjää näyttelevästä Samuel Shipwaysta. Koivusalon mukaan vasta 13-vuotias nuorukainen on uskomaton luonnonlahjakkuus.

– Hän on kuin maailmanluokan filmitähti. Hän laulaa upeasti ja hallitsee näyttämöilmaisun ja valkokankaan jo tuon ikäisenä.

Koivusalon mukaan Shipway esiintyi edukseen myös Saksassa, jossa parivaljakko kävi vastaanottamassa parhaan eurooppalaisen lastenelokuvan ja parhaan lapsinäyttelijän palkinnot.

– Hän esitteli elokuvan festivaaleilla sujuvasti englanniksia ja jakoi fanien ympäröimänä nimikirjoituksia innokkaana, Koivusalo kertoo.

Toisen menestys ei ole toiselta pois

Itseään Timo Koivusalo ei lähde suuremmin kehumaan, mutta letkauttaa leikkimielisesti olevansa vaatimaton nero. Jonkinlaista nerokkuutta Risto Räppääjän ja Liukkaan Lennartin taustalta löytyykin, sillä 263 000 katsojaa saanut elokuva pysyi pitkään katsotuimpana suomalaisena elokuvana.

– Mielensäpahoittaja on hieno elokuva, joten ei tunnu yhtään pahalta, että se meni katsojaluvuissa ohi. Olen aina ollut sitä mieltä, että suomalaisen leffan menestys ei ole toiselta pois. Aina kun joku onnistuu saamaan kansan kotisohvalta kynnyksen yli leffaan, niin hurraa sille, Koivusalo riemuitsee.