Supo tutkii porilaisopiskelijan Isis-kytköksiä – ei kommentoi asiaa

Suojelupoliisi ei kommentoi millään tavoin satakuntalaisen opiskelijan mahdollista lähtöä Isis-soturiksi Lähi-itään. Yle Satakunnan tietojen mukaan Supo tutkii tapausta.

Kotimaa
Suojelupoliisin ovi Helsingissä.
Yle

Suojelupoliisi ei myönnä eikä kiistä tietoa, jonka mukaan Supo on alkanut tutkia Porissa Satakunnan ammattikorkeakoulussa opiskelleen miehen mahdollista lähtöä Isis-soturiksi Lähi-itään.

Yle Satakunnan saaman tiedon mukaan Supo on aloittanut asiasta selvitykset. Suojelupoliisin viestintäpäällikkö Jyri Rantala kertoo, että Supo ei kommentoi yksittäisiä tutkintoja.

Noin kaksi viikkoa sitten kadonnut 21-vuotias mies lähetti veljelleen sähköpostin, jossa hän kertoi lähteneensä taisteluihin Syyriaan. Pojan isä ilmoitti asiasta poliisille.

Supo kertoo, että Suomesta on lähtenyt noin 45 ihmistä radikaalien islamistien riveihin, tosin kaikki eivät ole todennäköisesti mukana aseellisessa toiminnassa.

Parikymmentä henkilöä on myös palannut Suomeen, ja nämä tapaukset Supo käy yksitellen läpi. Yhteistyötä tehdään Keskusrikospoliisin kanssa.