Hämeenlinnan kaupunginhallitus etsii säästöjä kivien ja kantojen alta

Hämeenlinnan luottamus- ja virkamiesjohto etsii parhaillaan kuumeisesti keinoja, joilla kaupungin ensi vuoden talous rahoitetaan.

talous
Nainen seisoo Raatihuoneen edessä.
Ville Välimäki / Yle

Valtio leikkaa Hämeenlinnan kaupungilta 9,6 miljoonaa euroa kuluvaan vuoteen verrattuna. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio arvioi, että valtion tiukentuneiden rahahanojen ja kustannusten nousun paikkaaminen on kova urakka.

– Säästöt ovat etusijalla, mutta verotkaan eivät ole pyhä asia, sanoo Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio.

Säästöjä etsitään jokaisen kiven ja kannon alta.

– Omiin menoihin puuttuminen on aina se ensisijainen asia. Meidän täytyy pystyä tekemään rakenteellisia uudistuksia, jotka näkyvät tuottavuuden kasvuna ja sitä kautta menojen kasvun heikentymisenä.

Omiin menoihin puuttuminen on aina se ensisijainen asia.

Sari Rautio

Raution mukaan mietinnässä ovat kaikki mahdolliset keinot.

– Täytyy miettiä tulopohjaa laajasti ajatellen, eli sitä, mistä me voisimme saada lisää tuloja. Valtionosuuksien leikkaus on niin raju juttu, että menojen leikkaukset eivät riitä, vaan kyllä me joudumme tulopohjaakin miettimään.

Hämeenlinnan kaupunginhallitus on pitkin päivää neuvotellut ensi vuoden talousarviosta yhdessä eri toimintojen tilaajajohtajien ja kaupunginjohtajien kanssa. Neuvottelut kestävät maanantaina myöhään iltaan.