Tässä ovat Ruotsin etsintäoperaation kannalta keskeiset paikat

Ruotsin puolustusvoimat selvittää edelleen kiivaasti epäilyjä vieraasta vedenalaisesta operaatiosta Tukholman saaristossa. Yle Uutiset koosti etsintöjen tapahtumapaikat kartalle.

Ulkomaat
Karttagrafiikka
Yle Uutisgrafiikka

Yle Uutiset on koostanut kartalle Tukholman saaristossa nyt neljättä päivää jatkuvan etsintäoperaation keskeiset paikat. Mahdollisesta vieraan tahon vedenalaisesta operaatiosta on tehty havaintoja ainakin kolmessa paikassa.

Ensimmäinen havaintoilmoitus tehtiin perjantaina aamupäivällä Kanonholmsfjärdenin lahdella, toinen samana iltapäivänä parikymmentä kilometriä lounaaseen ja kolmas sunnuntaiaamupäivänä Jungfrufjärdenin lahdella. Viimeksi mainitusta paikasta Ruotsin puolustusvoimat julkaisi myös silminnäkijän ottaman kuvan (siirryt toiseen palveluun) mahdollisesta aluksesta, joka kävi pinnalla ja sen jälkeen sukelsi uudelleen.

Yle Uutisten kirjeenvaihtaja Jyrki Hara raportoi maanantaina päivällä Gåsstensfjärdenin alueelta, jossa hän seurasi vilkkaana jatkuvaa etsintäoperaatiota.

Iltapäivällä ruotsalaismediat kertoivat, että etsintöjen painopiste on siirtynyt aiempaa etelämmäs ja alueelle on määrätty liikkumisrajoituksia.

Yllä olevaan karttaan on merkitty keltaisella värillä aluevesirajat sekä vihreällä monille suomalaisillekin tutut lauttareitit.

Kartalle on merkitty myös venäläisomisteisen tankkerin NS Concordin maanantainen sijainti. On esitetty epäilyjä, että Liberian lipun alla purjehtiva alus saattaisi olla mahdollisen pienoissukellusveneen "emoalus". NS Concord on pysytellyt lähes samoilla sijoilla keskiviikosta saakka.