Taideoppilaitokset entistä tiukemmilla Lappeenrannassa

Kaupungin tuet eivät enää riitä taideoppilaitoksien kustannuksiin. Uusia ratkaisuja etsitään muun muassa tilojen vuokraamisella ja tukikonsertilla.

taidekasvatus
YLE Etelä-Karjala

Taiteen perusopetuksen oppilaitosten talouspaineet kiristyvät Lappeenrannassa. Kaupunki nosti ensi vuodeksi oppilaitosten avustuksia hieman, mutta ne eivät riitä kattamaan edes nousseita kiinteistökuluja.

Kustannukset nousevat vielä enemmän ensi vuonna ja esimerkiksi Lappeenrannan lasten ja nuorten kuvataidekoulu on jo nyt pyytänyt kaupungilta ylimääräistä 12 000 euroa tälle vuodelle, jotta taloutta saataisiin tasapainotettua.

– On tämä haasteellista ensi vuonna, jos tämän vuoden kulut painaa vielä. Lukuvuosimaksujen nostoilla sitä ei tehdä. Oppilaita toivomme lisää ja myös sitä, että saisimme vuokrattua tilojamme kesänäyttelyihin tehokkaammin, sanoo kuvataidekoulun rehtori Hanne Kärki.

Rahaa kerätään vaikka tukikonsertilla

Taloudellinen tilanne on tänä vuonna huononpi kuin viime vuonna myös Taidekoulu Estradissa. Syynä on muun muassa se, että Estradi ei saanut esiintyjätuloja Linnoituksen Yöt ja Sataman valot -tapahtumista. Kaupunki ei ostanut tänä vuonna Taidekoulu Estradin esityksiä Sataman valoihin ja Linnoitukset öitä ei järjestetty lainkaan.

– Taloudellinen tilanne on heikompi kuin mitä me oletimme viime vuoden lopussa ja ensi vuodelle ei ole oikein valonpilkahduksia vielä näkyvissä, sanoo taidekoulu Estradin rehtori Ritva Aalto.

Taidekoulu Estradi aikoo edelleen hakea erilaisia apurahoja ja hankerahoitusmahdollisuuksia etsitään. Lisäksi Estradi pitää Eläköön Estradi -tukikonsertin 24.tammikuuta 2015 Lappeenrannan urheilutalolla.

– Pääesiintyjänä tuossa konsertissa on Stam1na. Toivomme tietysti, että urheilutalo on silloin täynnä ja se auttaisi meitä osaltaan eteenpäin, sanoo Aalto.