1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kansankirkot pohtivat maahanmuuttajia Oulussa

Suomen kaksi kansankirkkoa jatkavat teologisia neuvottelujaan Oulussa tiistaina ja keskiviikkona. Ekumeenisessa tapaamisessa pohditaan muun muassa maahanmuuttajien vastaanottamista seurakuntien toimintaan.

Kotimaan uutiset

Järjestyksessään 12. tapaamista isännöi tällä kertaa Suomen ortodoksinen kirkko. Ortodoksista valtuuskuntaa johtaa Joensuun piispa Arseni, joka on toiminut viime vuodesta alkaen myös Oulun metropoliitan tehtävien hoitajana.

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon valtuuskuntaa johtaa Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen.

Teologisten neuvottelujen teemana on Kansankirkko teologisena ja käytännöllisenä kysymyksenä. Kansankirkon uudelleenmäärittelyä ajankohtaistaa esimerkiksi globalisaatio.

– Yksi yhteisistä haasteista on, kuinka kohtaamme maahanmuuttajat ja otamme heidät ekumeenisesti vastaan kirkkojemme ja seurakuntiemme toiminnassa, Kirkkohallituksen johtava asiantuntija Tomi Karttunen sanoo.

Yhteinen ehtoollinen ei vielä käy

Tomi Karttusen mukaan säännöllisellä ekumeenisella yhteydenpidolla on itseisarvoa. Teologisista neuvotteluista ei nyt odoteta opillisia julkilausumia.

– Pyrimme siihen, että joskus voisimme viettää yhteistä ehtoollista niin monen kristillisen kirkon kanssa kuin mahdollista. Esimerkiksi ortodoksien ja katolisten kanssa se ei vielä ole mahdollista.

– Kuitenkin tässä vuosien ja vuosikymmenien aikana on varsin paljon opittu tuntemaan toisiamme ja myös tietyllä tapaa lähennytty, vaikka vielä on matkaa jäljellä, Tomi Karttunen toteaa.

Lue seuraavaksi