Suomalaiselle masennustutkijalle merkittävä tiedepalkinto

Masennuksesta kärsivien Käypä hoito -ohjeita laatinut Erkki Isometsä kerää kiitosta mielenterveyden häiriöitä koskevasta työstään.

Kotimaa
Erkki Isometsä
Erkki IsometsäYle

Helsingin yliopiston psykiatrian professori Erkki Isometsä on saanut tämänvuotisen Nordiska Medicin -palkinnon. Hän jakaa miljoonan Ruotsin kruunun (vajaat 109 000 euroa) suuruisen palkinnon Linköpingin yliopiston ja Karoliinisen instituutin professorin Gerhard Anderssonin kanssa.

Isometsälle jaettu palkinto on tunnustus merkittävästä työstä masennuksen ja muiden mielenterveyden häiriöiden tutkimuksessa sekä hoidon kehittämisessä. Hän mm. toimii depression Käypä hoito -työryhmän puheenjohtajana.

Isometsä aloitti tutkijanuransa 1980-luvun lopulla. Erityisen paljon hän on tutkinut masennusta ja kaksisuuntaista mielialahäiriötä sekä näiden yhteyttä itsetuhoiseen käyttäytymiseen.

Nordiska Medicinpriset on yksi suurimmista pohjoismaisista tiedepalkinnoista. Se myönnetään ansioituneelle pohjoismaiselle lääketieteen tutkijalle, jonka työllä on käytännön merkitystä ihmisten jokapäiväisen elämän ja työkyvyn kannalta.