Hyppää sisältöön

Yhteistyö sai nuoret pitämään nyrkkinsä kurissa Porissa

Nuorten väkivaltatilastot eivät näyttäneet kauniilta Porissa vielä muutama vuosi sitten. Nyt viranomaisten yhteistyö on tuottanut tulosta ja väkivallan määrä on vähentynyt kaupungissa huomattavasti.

Nuorten tekemien väkivaltarikosten määrä on laskenut viimeisen neljän vuoden aikana Porissa. Kaupungissa elettiin sosiaali- ja perhepalveluiden johtaja Mari Levosen mukaan väkivaltatilastojen huippuaikaa vuonna 2010. Sen jälkeen tilanteeseen on puututtu yhteistyössä useiden viranomaisten kanssa.

Työ on tuottanut tulosta. Väkivallan vähentämistyöryhmä, nuorisopäivystys, Satakunnan sovittelutoimisto, poliisin kenttävalvontaryhmä, Pakka-toiminta ja nuorten päihteiden käytön varhaisen puuttumisen toimintamallit ovat yhdessä onnistuneet vähentämään nuorten väkivaltaa merkittävästi.

Pieniinkin kahinoihin puututaan

Jotta tilanne ei palaisi entiseen, on Porissa kiinnitetty huomiota erityisesti varhaiseen puuttumiseen. Esimerkiksi Porin kaupungin ja Lounais-Suomen poliisin maaliskuussa aloittama Ankkuri-toiminta on kohdannut seitsemän kuukauden aikana 95 nuorta ja lasta, joita on epäilty rikoksesta tai muusta rikollisesta teosta.

– Ankkurin tavoitteena on ehkäistä alle 18-vuotiaiden rikoksentekijöiden rikoskierrettä. Malli on tarkoitus ottaa käyttöön koko maassa vuoteen 2015 mennessä, Levonen kertoo.

Levosen mukaan pieniinkin tekoihin pitää puuttua ja ilmoitus viranomaisille tehdään matalalla kynnyksellä.

.
.