Ruotsia kummastuttaneen tankkerin kapteeni Aftonbladetille: Odotamme ohjeita

Itämerellä viime päivät kierrelleen NS Concordin omistajayhtiö kiistää, että aluksen liikkeissä olisi mitään epätavallista. Yhtiön mukaan aluksen on määrä viedä öljylasti Koivistosta Venäjältä ja se odottaa lastauskäskyä.

Ulkomaat
Karttagrafiikka
Yle Uutisgrafiikka

Itämerellä viime keskiviikosta kierrelleen venäläisen öljytankkerin kapteeni kommentoi laivansa liikkeitä Aftonbladet-lehdelle sanomalla, että he odottavat ohjeita.

Aftonbladetin puhelimitse tavoittaman NS Concord -aluksen kapteeni ei halua kommentoida asiaa enempää, vaan kehottaa jatkokysymyksissä kääntymään yhtiön johdon puoleen.

Jo aiemmin Aftonbladet puhui laivan miehistöön kuuluneen, Sergeiksi esittäytyneen miehen kanssa, jonka kommentti oli samanlainen. Mies sanoi, ettei hän tiedä, milloin alus menee satamaan.

NS Concord on ollut viime keskiviikosta asti kansainvälisillä vesillä Tukholman edustalla. Ruotsalaisissa tiedotusvälineissä on spekuloitu, että tankkeri voisi olla mahdollisen piensukellusveneen emoalus. Ruotsin puolustusvoimat aloitti perjantaina maan rannikkovesillä suuretsinnät saatuaan tietoja vieraasta vedenalaisesta toiminnasta.

NS Concordin omistajayhtiö Novoship kiisti maanantaina antamassaan tiedotteessa kaikki yhteydet mihinkään pienoissukellusveneeseen. Novoshipin toimitusjohtaja Juri Tsvetkov sanoi, että yhtiö on havainnut lisääntyneen mediakiinnostuksen NS Concordin liikkeitä kohtaan, mutta lastia odottavan aluksen liikkeissä ei ole mitään epätavallista.

Tiistaina yhtiö kertoi, että aluksen on määrä kuljettaa öljyä Koivistosta Venäjältä ja se odottaa lastauskäskyä.

NS Concord purjehtii Liberian lipun alla, mutta sen omistaa venäläinen Novoship, jonka omistaja on puolestaan valtionyhtiö Sovcomflot.