Show'n täytyy jatkua – opiskelijoiden Queen-konsertti myytiin taas loppuun

Kainuun ammattiopiston konservatorion opiskelijoiden tuottama "We will rock you – a Tribute to Queen" joulukuun lisäkonsertti on myyty loppuun jo ennakkoon, vain vajaassa viikossa. Näin kävi myös kuun alussa pidetylle Kaukametsän konsertille.

Kuva: Kainuun ammattiopiston konservatorio

Lukukauden alussa kokoon kasattu Queenin tribuuttikeikka muovautui noin kuukaudessa. Kainuun ammattiopiston konservatorion opiskelijat tuottivat sisällön tiiviillä aikataululla.

– On siinä ollut iso työ. Queenin kappaleet ovat haastavia, musiikkialan tutkintovastaava Tapani Komulainen kertoo projektista.

Vajaa kuukausi sitten täysi Kaukametsän salillinen, noin 500 ihmistä tuli kuuntelemaan ison työn tulosta. Konsertti-iltana oven takana käyneet halukkaat eivät saliin päässeet, sillä konsertti myytiin silloinkin loppuun jo ennakkoon.

Konsertin jälkeen Kainuun ammattiopiston konservatioriolle tuli kyselyjä, saataisiinko lisäkeikka järjestettyä.

– Uskon, että sana lähti kiertämään. Toisaalta ihmiset ovat tottuneet siihen, että teemme hyviä konsertteja, Komulainen arvioi lisäkonsertin saamaa kiinnostusta.

"Miten tässä näin kävi?"

Yksi vokalisteista, 20-vuotias Janette Kurkinen pitää konsertin suosiota uskomattomana. Kurkinen kertoo lippuja meneen jopa 300 kappaletta kolmen päivän aikana.

– Ensin mietimme vetääköhän lisäkeikka edes yleisöä enää. Sanoinkuvaamattomat fiilikset tällä hetkellä, mitenköhän tässä näin pääsi käymään.

Kuva: Kainuun ammattiopiston konservatorio

Kurkinen uskoo, että lisäkeikka ei vaadi esiintyjiltä sen suurempia ponnistuksia.

Että pystyykö sitä tulkitsemaan siten, että se antaa arvoa ja oikeutta alkuperäiselle teokselle.

Janette Kurkinen

– Ennen aiempaa keikkaa harjoiteltiin tiheästi ja tahkottiin paljon niitä biisejä. En oikeastaan tiedä, harjoitellaanko me ennen joulukuunkeikkaa enää ollenkaan, tai ehkä kerran. Se keikka varmaan kasaantuu hyvin nopeasti ja sitten olemme iskukunnossa.

Klassikkokappaleet jännittivät

Tunnetuimpien kappaleiden esittäminen luo hieman paineita esiintyjälle. Kurkinen pohti aluksi löytyykö rohkeutta ja onko oma ääni kappaleelle sopiva.

– Kyllähän se vähän mietitytti, että pystyykö sitä tulkitsemaan siten, että se antaa arvoa ja oikeutta alkuperäiselle teokselle, Kurkinen sanoo.

Treenien myötä rohkeus kasvoi, eikä lavalla enää ahdistanut. Se, että joulukuinen konsertti on yleisön pyynnöstä järjestetty, lisää Kurkisen mukaan motivaatiota.

–Luulenpa kyllä, että koko poppoo tulee tekemään kaikkensa ja vetämään keikan todella hyvällä intensiteetillä.

Kuva: Kainuun ammattiopiston konservatorio

Janette Kurkinen pohtii hetken ennen kuin vastaa, mitkä Queenin kappaleista ovat hänen suosikkejaan.

– Bohemian Rhapsody, We are the Champions, I Want it All, We Will Rock You ja Radio Ga Ga... Tähän pitäisi melkein listata kaikki, Kurkinen naurahtaa.

Näinkin maineikkaan rockbändin kuin Queenin tribuuttikeikka – onhan se aikamoinen spektaakkeli!

Janette Kurkinen

Iätöntä ja ajatonta

Miksi Kainuun ammattiopiston konservatorion opiskelijat halusivat tributoida juuri Queenia?

– Queenin musiikki on iätöntä ja ajatonta, Tapani Komulainen toteaa.

– Näinkin maineikkaan rockbändin kuin Queenin tribuuttikeikka – onhan se aikamoinen spektaakkeli, Janette Kurkinen epäilee syyksi suurelle kiinnostukselle.

Komulainen uskoo runsaan kysynnän liittyvän hyvän musiikin lisäksi huokeisiin lippuhintoihin. Ensimmäisen konsertin (siirryt toiseen palveluun) hinnat olivat korkeimmillaan 10 euroa.

Opiskelijat ovat esittäneet We will rock you -tribuutin myös Kuhmossa ja Iisalmessa. Kaukametsässä katsojapaikkoja on noin 500.

– On hienoa, että pelkästään Kajaanissa konsertti on vetänyt 1000 ihmistä, Komulainen sanoo.