Video: hurja ohitus ja sivuluisu – täpärän selviytymisen jälkeen ristinmerkki

Rääkkyläläisen Reijo Karppasen autokamera tallensi hurjan ohituksen ja sivuluisun sohjoisella tiellä. Videon kuvannut kuljettaja kertoo, kuinka perinpohjin hurjan ohituksen tehnyt nainen säikähti tilannetta.

Kotimaa
Ohitustilanne sohjoisella tiellä.
Ohitustilanne Rääkkylän Vänskänsalmella 19.10.2014.

Talvi yllättää suomalaiset joka vuosi, etenkin liikenteessä. Viikonlopun aikana pelti rytisi eri puolilla Suomea. Esimerkiksi Pohjois-Karjalassa sattuneissa onnettomuuksissa vain yhdellä onnettomuuteen joutuneista autoista oli alla talvirenkaat.

Pohjois-Karjalan Rääkkylään satoi sunnuntaina 19.10 noin 10 senttimetriä sohjoista lunta. Samana päivänä rääkkyläläisen Reijo Karppasen autokamera tallensi hurjan tilanteen. Entinen ammattikuljettaja oli vaimonsa kanssa Rääkkylän Vänskänsalmen kohdalla, kun toinen auto ohitti heidät.

– Minäkään en pystynyt ajamaan yli viittäkymppiä vaikka alla oli uudet kitkarenkaat, Karppanen kertoo.

Näin, että nainen teki ristinmerkin.

Reijo Karppanen

– Jos en olisi hiljentänyt entisestään vastaantulija olisi ajanut ohittajan oveen. Jos ohittajan auto olisi pyörähtänyt, minä olisin törmännyt häneen, Karppanen kertaa tilannetta.

Karppanen pitää ohitusta täysin älyttömänä.

– Hengen menetys oli puolen sekunnin päässä. Tilanteen jälkeen ohittaja ajoi tien reunalle. Näin, että nainen teki ristinmerkin.