1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Reuters: Slovenian toinen komissaariehdokas kelpasi EU-valiokunnille

Europarlamentin valiokunnat ovat uutistoimiston mukaan hyväksyneet ehdokkaan, jonka Slovenia nimesi hyllytetyn Alenka Bratušekin tilalle.

Violeta Bulc. Kuva: Patrick Seeger / EPA

EU:n parlamentin valiokunnat ovat hyväksyneet kaksi viimeistä ehdokasta uusiksi EU-komissaareiksi, kertoo uutistoimisto Reuters.

Sen mukaan valiokunnat hyväksyivät slovenialaisen Violeta Bulcin nimittämisen liikennekomissaariksi sekä Slovakian Maroš Šefčovičin nimityksen energiayhteistyöstä vastaavaksi varapuheenjohtajaksi.

Parlamentin täysistunnon on määrä äänestää keskiviikkona Jean-Claude Junckerin 28-jäsenisestä komissiosta. Kahden viimeisen komissaariehdokkaan hyväksyminen valiokunnissa näyttää avaavan tien sille, että uusi komissio voi aloittaa työnsä suunnitelmien mukaan marraskuun alussa.

Slovenia nimitti maan varapääministerinä toimineen Bulcin ehdokkaakseen sen jälkeen, kun europarlamentin valiokunnat olivat torjuneet maan edellisen ehdokkaan Alenka Bratušekin. Bulc saa Šefčovičille alun perin kaavaillun salkun, kun taas  Šefčovičin salkku vaihtuu Bratušekille suunniteltuun salkkuun.