Huolla kehoasi kuten kiekkoammattilainen – SaiPan konkarihyökkääjä näyttää sen videolla

SaiPan hyökkääjä Ville Hämäläinen löysi avun selkä- ja lonkkaongelmiin kehonhuollosta. Nykyisin hän pitää huolta kropastaan joogaamalla yhdessä maalivahti Jussi Markkasen kanssa.

urheilu
Ville Hämäläinen
Ville Hämäläinen näyttää suosikkiliikkensä. Tärkeää on yhdistää liikkeeseen vahva hengitys.

Noin viisi vuotta sitten ilmenneet vaivat selässä ja lonkissa saivat SaiPan hyökkääjä Ville Hämäläisen pitämään parempaa huolta kehostaan. Samat venytykset vuodesta toiseen vaihtuivat liikkuvuutta lisääviin ja kehoa haastaviin harjoituksiin.

– Pilateksen kautta lähdin liikkeelle ja se on ollu matkassa siitä asti. Nyt on Markkasen kanssa opeteltu joogaamaan. Käyty tuolla naisten kanssa salillakin joogaamassa välillä, virnuilee Ville Hämäläinen.

Nyt on Markkasen kanssa opeteltu joogaamaan

Ville Hämäläinen

– Itse oon kokenu, että se on ollu hyvä juttu. Ehkä se on vähän auttanut siinä, ettei hirveästi ole ollut loukkaantumisia, kertoo omista kokemuksistaan maalivahti Jussi Markkanen.

Kehonhuolto ehkäisee loukkaantumisilta

Kehonhuolto kuuluu myös muiden pelaajien harjoitusohjelmaan. Harjoittelun pääpaino on jäällä, mutta päivittäin treenataan nopeutta, liikkuvuutta ja tehdään huoltavia harjoituksia. Niistä ei tingitä, vaikka pelit ovat lisääntyneet mestareiden liigan myötä.

– Semmoinen palautumiskyky on meillä hyvin tärkeää, kun on kolmen pelin viikkoja paljon ja pojat matkustelee paljon. Se estää loukkaantumisia ja ollaan valmiita aina uuteen peliin sitten, sanoo SaiPan fysiikkavalmentaja Jussi Huhtala.

Esimerkiksi turhia rasituksen aiheuttamia vammoja voidaan estää hyvällä kehonhuollolla.