1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kirjallisuus

Seuraa Helsingin kirjamessujen haastatteluja suoraan netissä

Yle Kulttuuri tekee perjantaina 24.10 ja lauantaina 25.10. lähetystä Helsingin kirjamessuilta Yle Areenaan. Lähetyksiä tulee sekä suorana että taltioituina haastatteluina.

kirjallisuus

Kirjamessujen lähetyksissä voi seurata perjantaina muun muassa Sinikka ja Tiina Nopolan sekä Sirpa Kähkösen haastatteluja. Messulähetyksessä voi seurata myös Sofi Oksasen, Laila Hirvisaaren, Jörn Donnerin ja Harri Kalhan paneelikeskustelua kirjan tulevaisuudesta.

Omista kirjoistaan ovat kertomassa perjantain aikana myös muun muassa Rosa Liksom, Elias Koskimies, Ville Haapasalo sekä Sami Yaffa.

Poliittista puolta kirjakeskusteluun tuovat muun muassa nuorisopoliitikot Li Andersson ja Susanna Koski sekä ministeri Erkki Tuomioja ja kansanedustaja Pekka Haavisto.

Perjantain verkkolähetys alkaa kello 10.25 ja kestää aina seitsemään saakka illalla.

Lauantain teemana rikos

Lauantaina Ylen lähetys kirjamessuilta alkaa juuri ennen puolta yhtätoista. Lauantain keskustelujen aiheina ovat muun muassa tytöille suunnattu "Chick lit", rikoskirjallisuus ja Hugleikur Dagsonin sarjakuvat.

Haastateltavina lauantaina ovat muun muassa vastikään 70-vuotisjuhliaan viettänyt näyttelijä Esko Roine, ajoistaan tasavallan presidentin avustajana kirjoittanut Maria Romantschuk sekä valokuvaaja Caj Bremer.

Juha Pulkkisen, Jaana Semerin, Maria Seppäsen ja Tuula Viitaniemen yhdessä toimittama verkkolähetys jatkuu lauantainakin aamupäivästä iltaan.

Teemamaana Italia

Helsingin kirjamessujen teemamaana on tänä vuonna Italia. Kansainvälisiä kirjailijavieraita messuilla on tänä vuonna kuutisenkymmentä, näistä parikymmentä Italiasta.

Kokonaisuudessaan kirjamessuilla esiintyy loppuviikon aikana yhteensä yli 1 100 kirjailijaa, tiedemiestä, poliitikkoa, taiteilijaa ja asiantuntijaa 11 eri maasta. Messujen aikana järjestetään myös satoja seminaareja, keskusteluja ja haastatteluja.

Viime vuonna kirjamessuilla ja samanaikaisilla musiikkimessuilla, Art Forum Helsingissä ja Viini, ruoka & hyvä elämä -tapahtumassa vieraili neljän päivän aikana noin 80 000 kävijää.

Lue seuraavaksi