Viitostien työmaalla vaaratilanne Mikkelissä – "liian kovaa siellä ajetaan"

Destian työmaapäällikkö Aki Loikkanen toivoo autoilijoilta malttia työmaan kohdalla.

liikenne
Viitostien remonttikohta Mikkelissä.
Sari Ursin / Yle

Viitostien parannustyöt ovat sujuneet Mikkelin kohdalla aikataulussa. Mikkelin kohdalla valtatietä 5 parannetaan neljän kilometrin matkalta. Työt on aloitettu maanmuokkauksella.

– Tässä on noin 40 000 kuutiota leikattu maita ja vielä vähän riittääkin. Parin viikon päästä alkaa louhepenkereen teko uudelle tielinjalle, työmaapäällikkö Aki Loikkanen luettelee.

Nyt meneillään ovat siltojen paalutukset. Esimerkiksi Sammonkadun silta on jo paalutettu ja ensimmäiset valut on tehty. Ristiinantien sillalla paalutukset ovat meneillään.

– Ensi viikon kuluessa paalukone siirtyy Rinnekadun alikulkusillalle.

Vaaratilanne jo nähty työmaalla

Viitostiellä on parannustöiden takia laskettu nopeusrajoitusta. 80 km/h sijaan tarjolla on viidenkympin nopeuskyltti. Työmaapäällikkö Aki Loikkanen harmittelee sitä, että kaasujalka ei ole noussut tarpeeksi.

– Vähän liian kovaa siellä ajetaan. Siellä on välillä kävelymiehiä, kaivinkoneita ja muuta tuolla tiellä. Pitäisi siellä vähän malttaa. Oma havainto on, että varsinkaan etelän suunnasta tuleva raskas liikenne ei malta hiljentää.

Työntekijöiden osalta on jo nähty vaaratilanne, kun raskas ajoneuvo sivuutti työntekijät turhan läheltä.

– Siinä oli kaksi kaveria. Toinen oli autossa ja toinen auton ja kaiteen välissä. Siinä oli vakavan vaaran paikka, josta onneksi selvittiin säikähdyksellä.

– Täältä haluttaisiin joka päivä terveenä kotiin lähteä, Loikkanen toteaa.