Janne Ahonen vaaralliseksi väitetystä Lahden hyppyrimäestä: "Nykymäet ovat tällaisia"

Vasikään remontoidun Lahden normaalimäen uusittu profiili on aiheuttanut keskustelua. Suomen mäkimaajoukkue keskittää jatkossa harjoitteluaan entistä enemmän Lahteen, joten mäen on oltava turvallinen, toteaa päävalmentaja Jani Klinga.

urheilu
Janne Ahonen
Tomi Hänninen

Lahden vastikään uusitun normaalimäen uusi profiili nousi keskusteluun tiistaina, kun Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun) uutisoi, että monet laji-ihmiset pitävät uusittua mäkeä vaarallisena. Loukkaantumisiltakaan ei ole vältytty.

Tällä hetkellä polvivammaansa paranteleva mäkikotka Janne Ahonen ei syytä omasta loukkaantumisestaan uusittua mäkiprofiilia.

– Nykymäet ovat tällaisia. Ei siinä (Lahden) mäessä ole mitään erikoista. En halua syyttää mäkeä omasta loukkaantumisestani.

Ahonen ei kommentoi syntynyttä kohua sen kummemmin, eikä hän ollut tietoinen tiistaiaamuna julkisuuteen nousseesta keskustelusta.

Lahden vuoden 2017 MM-kilpailuiden pääsihteeri Janne Leskinen rauhoittelee uusitun normaalimäen profiilista syntynyttä kohua.

Jotkut hyppääjät tykkäävät toisista ja toiset toisista. Tässä on varmasti henkilökohtaisia näkemyseroja taustalla.

Janne Leskinen

– Kansainvälinen hiihtoliitto on hyväksynyt mäen tänä syksynä. Meidän pitää luottaa siihen, että jos kansainvälinen hiihtoliitto on mäen hyväksynyt, silloin se on myös turvallinen.

– Maailmassa on paljon erilaisia mäkiä. Jotkut hyppääjät tykkäävät toisista ja toiset toisista. Tässä on varmasti henkilökohtaisia näkemyseroja taustalla.

Mäkimaajoukkueen päävalmentaja Jani Klinga korostaa hyppääjien turvallisuutta.

– Asiaa pitää tutkia, että mäki olisi hyppääjille turvallinen. Meidän leirityksemme painopiste on siirtymässä Lahteen, joten on tärkeää, että mäestä voi hypätä paljon ja turvallisesti.