Kööpenhaminan keskustassa pommiuhka – raatihuone evakuoitiin

Poliisi ei löytänyt etsinnöissä mitään, ja illansuussa kaikki katusulut ja evakuoinnit peruttiin. Ylipormestarin mukaan uhkaus esitettiin internetissä lapsille suunnatulla keskustelufoorumilla.

Ulkomaat
Kööpenhaminan raatihuone on evakuoitu pommiuhan takia.
Kööpenhaminan raatihuone evakuoitiin pommiuhan takia.Sophia Juliane Lydolph / AFP

Kööpenhaminan keskustan liikennettä sekoittanut pommiuhka on ohi, kertoi Kööpenhaminan poliisi (siirryt toiseen palveluun) tiistai-iltana.

Ydinkeskustassa sijaitseva raatihuone ja naapurikadut sekä suuri osa läheisestä aukiosta evakuoitiin ja suljettiin liikenteeltä iltapäivällä pommiuhkauksen takia.

Poliisin mukaan puolustusvoimien räjähdeasiantuntijat kävivät läpi koko raatihuoneen, eivätkä löytäneet epäilyttäviä esineitä. Kaikki suljetut kadut avattiin liikenteelle tämän jälkeen. Poliisi tutkii nyt, kuka tai ketkä ovat vastuussa uhkauksesta.

Kööpenhaminan ylipormestari Frank Jensen kertoi Tanskan yleisradioyhtiö DR:lle (siirryt toiseen palveluun), että pommiuhkaus oli esitetty lapsille tarkoitetulla internetin keskustelufoorumilla.

DR kirjoitti, että uutistoimisto Ritzaun mukaan uhkauksessa sanottiin pommin räjähtävän kello 15 (kello 16 Suomen aikaa). Räjähdystä ei kuitenkaan koskaan tapahtunut.