Itämerellä kierrellyt venäläistankkeri lähti liikkeelle kohti itää

Laivojen liikkeitä seuraavan marinetraffic.com-palvelun mukaan öljytankkeri NS Concordin määränpää on Primorskin satama

Ulkomaat

Itämerellä lähes paikoillaan kierrellyt venäläisomisteinen öljytankkeri NS Concord on lähtenyt liikkeelle kohti itää, selviää laivojen liikkeitä seuraavasta marinetraffic.com (siirryt toiseen palveluun)-palvelusta.

Tällä hetkellä alus on Itämerellä lähempänä Viron kuin Ruotsin rannikkoa. Marinetraffic.com-palvelun mukaan NS Concordin tämänhetkinen määränpää on Primorskin eli Koiviston satama Pietarin lähellä.

Laiva oli ollut viime keskiviikosta asti kansainvälisillä vesillä Tukholman edustalla. Ruotsalaisissa tiedotusvälineissä on spekuloitu, että tankkeri voisi olla mahdollisen piensukellusveneen emoalus. Ruotsin puolustusvoimat aloitti perjantaina maan rannikkovesillä suuretsinnät saatuaan tietoja vieraasta vedenalaisesta toiminnasta.

NS Concordin omistajayhtiö Novoship kiisti maanantaina antamassaan tiedotteessa kaikki yhteydet mihinkään pienoissukellusveneeseen. Tiistaina yhtiö kertoi, että aluksen on määrä kuljettaa öljyä Primorskista ja se odottaa lastauskäskyä.

NS Concord purjehtii Liberian lipun alla, mutta sen omistaa venäläinen Novoship, jonka omistaja on puolestaan valtionyhtiö Sovcomflot.

NS Concordin liikkeelle lähdöstä kertoivat ensin ruotsalaismediat.