Näpit irti tyttöystävästäni, herra presidentti!

Presidentti Barack Obaman huumorintajua koeteltiin chicagolaisella ennakkoäänestyspaikalla, missä presidentti maanantai-iltana antoi äänensä kongressivaaleissa. Äänestys meni leikinlaskuksi samaan aikaan äänestämään osuneen pariskunnan kanssa.

Ulkomaat
Barack Obama

Chicagolainen Aia Cooper äänesti presidentin viereisessä äänestyskopissa ja hänen poikaystävänsä Mike Jones parin kopin päässä.

– Pidä sitten näppisi irti tyttöystävästäni, Jones tokaisi mennessään morsiamensa ja presidentin ohi.

Tästä alkoi leikinlasku, joka jatkui koko äänestystoimituksen ajan.

– Ei minulla todellakaan ollut sellaisia aikeita, presidentti sanoi irrottamatta katsettaan sähköisestä äänestyskoneesta.

Obama kiusasi sulhasensa käyttäytymisestä nolostunutta Aia Cooperia sanomalla, että tässä oli oiva esimerkksi siitä, kuinka mies ilman mitään syytä nolostuttaa tyttöystäväänsä.

– Voi, mikä hölmöläinen Mike onkaan, Obama jatkoi.

Cooper sanoi tienneensä, että poikaystävä aikoo sanoa jotain vitsikästä, mutta ei tiennyt etukäteen, mitä.

– En voi uskoa tätä todeksi, että tämä tapahtui naureskeli Cooper jatkaen äänestystä. Presidentin mielestä parilla oli kotiin mennessään ainakin hyvä juttu kerrottavanaan perheelleen ja ystävilleen.

Äänestyksen päätteeksi presidentti Obama moiskautti suudelman vielä Aia Cooperin poskelle.

– Nyt hänellä on aihetta mustasukkaisuuteen, Obama sanoi.

Illinoisissa ja monissa muissa ennakkoäänestyksen järjestävissä osavaltioissa on meneillään marraskuun kongressivaalien ennakkoäänestys. Varsinainen vaalipäivä on 4. marraskuuta.