1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. internet

Julman koston voi nyt ostaa nettikaupasta – myynnissä herjaviestejä ja häirikkösoittoja

Ruotsin television haastatteleman brittiyrittäjän mukaan kostosivustojen tyypillinen asiakas on miehensä pettämä keski-ikäinen kotirouva.

internet
Nettitrolli, internet, näppäimistö, kädet näppäimistöllä, internet, nettihäirikkö, netti, trolli, nyrkki, provokaatio, yllytys, viha, ärsyyntyminen
Terhi Upola / Yle

Kostoa janoaville ihmisille on ryhdytty myymään internetissä monenlaisia tuotteita. Ruotsin televisio SVT (siirryt toiseen palveluun) on haastatellut englantilaista yrittäjää, joka pyörittää kolmea kostotuotteita myyvää internetsivustoa. Yrittäjä Dan Golding sanoo yrityksensä olevan alan suurin.

Kolmella sivustollaan Golding myy muun muassa herjaavia tekstiviestejä ja häirikkösoittoja sekä voodoo-nukkeja ja aidolta näyttävää "koirankakkaa". Tarjolla on myös postikortteja, joissa muistutetaan vastaanottajaa klamydiatestistä tai väitetään, ettei tämä ole lapsensa oikea isä. Sivuilla on myyty myös kanojen irtileikattuja päitä, joita voi lähettää koston kohteelle.

– "Koirankakka" on suosikkituote, Golding ilakoi SVT:n Korrespondenterna-ajankohtaisohjelmassa (siirryt toiseen palveluun).

– Ihmiset pitävät myös tekstiviesteistä. Koston saa 60 sekunnissa.

Kolmella sivustolla vierailee kuukaudessa keskimäärin 30 000 ihmistä. Goldingin mukaan tyypillinen asiakas on keski-ikäinen kotirouva, joka on joutunut puolisonsa pettämäksi.

Liikeidean Golding kertoo saaneensa kostettuaan vaimonsa salasuhteen sivelemällä tämän rakastajan auton ovenkahvan koirankakalla.

Goldingin palveluksessa on nyt 20 ihmistä. Heidän joukossaan on myös mies, joka vuosia sitten joutui Goldingin koston uhriksi.

Yrityksen voitot Golding kertoo ohjaavansa lapsia auttavalle hyväntekeväisyysjärjestölle.

– Meillä on aito usko siihen, että olemme toiminnallamme auttaneet ihmisiä, Golding perustelee kostoon keskittyvää liiketoimintaansa ja vakuuttaa, etteivät myynnissä olevat tuotteet riko lakia.

Lue seuraavaksi