Oppilaiden ulosmarssi tehosi sisäilmaongelmaan – "Mitä tahansa tehdään, jotta koulu saadaan turvalliseksi"

Pirkkalassa tartutaan yläasteen sisäilmaongelmiin esimerkiksi haastattelemalla koulun opettajat sekä henkilökuntaa, jotta ongelman laajuus selviää.

terveys
Pirkkalan yläasteen oppilaat lähtevät koulusta
Marko Melto / Yle

Pirkkalan yläasteen oppilaat marssivat tänä syksynä ulos koulustaan, sillä sisäilma ei tuntunut parantuvan remontista huolimatta. Nyt voi parantuakin, sillä kunta on tarttunut ongelmaan vielä vakavemmin.

Parhaillaan tehdään yhteensä noin miljoonan euron korjauksia, joista viimeiset saadaan valmiiksi vuoden 2015 kesällä. Korjausten lisäksi kaksi insinööritoimistoa tekee uusia mittauksia. Lisäksi haastatellaan koulun opettajia, henkilökuntaa sekä mahdollisesti myös vanhempia ja oppilaita ongelman selvittämiseksi.

Pirkkalan yläasteelle kokoontui tiistaina noin 150 henkeä puimaan sisäilmaongelmaa. Mukana olivat niin vanhemmat kuin kunnan ja insinööritoimistojen edustajat. Kunta on ottanut sisäilmaongelmat nyt vakavasti, uskoo vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Johanna Kyckling.

– Jos vaan tulee uusia ongelmia esiin, niihin puututaan välittömästi, siitä ei ole pelkoa. Taloudellinenkin puoli hoituu, ja mitä tahansa tehdään, jotta koulu saadaan turvalliseksi.

Vanhemmat olivat Kycklingin mukaan tyytyväisiä korjaussuunnitelmiin. Onko siis kaikki hyvin Pirkkalan yläasteella?

– Sisäilman puolesta ei ole, mutta olettaisin, että olemme rauhallisempia ja jaksamme odottaa, mitä lähiaikoina tapahtuu, että saisimme paremmat olot sekä oppilaille että opettajille.