1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Yle näyttää Tulevaisuuden Suomi -keskustelun suorana – mukana mm. Wahlroos, Herlin ja Rantala

Aalto-yliopiston opiskelijat pohtivat keskiviikkoiltana nousun eväitä Björn Wahlroosin ja Antti Herlinin kanssa Helsingissä. Voit seurata keskustelua suorana Yle Uutisten nettisivuilla kello 19 alkaen.

talous
Antti Herlin ja Björn Wahlroos
Antti Herlin ja Björn WahlroosYle

Aaltoes eli opiskelijoiden yrittäjyysyhteisö etsii Tulevaisuuden Suomi -paneelikeskustelulla suuntaviivoja Suomen tulevaisuudelle. Paneeliin on lupautunut mukaan niin haastajia kuin Suomen tunnetuimpia talousnimiäkin.

Kone Oy:n ja Sanoman hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin sekä Sammon, UPM:n ja Nordean hallitusten puheenjohtaja Björn Wahlroos saavat vastaansa muun muassa peliyhtiö Supercellin toimitusjohtajan Ilkka Paanasen ja toimittaja Riku Rantalan. Omat haasteensa panelisteille esittävät myös tyttöjen koodariliikkeen Rails Girlsin perustaja Linda Liukas ja pääomasijoittaja, Slush-tapahtuman hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kivimäki.

Paneelikeskusteluun osallistuvat myös St1-energiayhtiön pääomistaja Mika Anttonen, enkelisijoittaja Inka Mero sekä sarjayrittäjä Jufo Peltomaa, myös takavuosien Raptori-yhtyeestä tuttu nimi.

Kasvuyrittäjyys teemana

Yhtenä keskusteluillan kantavana teemana on kasvuyrittäjyys ja sen tukeminen. Opiskelijat haluavat pohtia myös sitä, mitä jää perinnöksi seuraaville sukupolville ja minkälainen paikka Suomi on yrittää. Muita teemoja ovat muun muassa epäonnistuminen, sukupolvien välinen kuilu ja yritysten yhteiskunnallinen merkitys.

Paikan päälle Helsingin Messukeskukseen odotetaan illalla noin neljää tuhatta osallistujaa ympäri Suomea. Paikalle on kutsuttu lukiolaisia, korkeakouluopiskelijoita, yrittäjiä sekä muita yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneita suomalaisia.

Yle näyttää Tulevaisuuden Suomi -keskustelun suorana Yle Uutisten nettisivulla ja Yle Areenassa klo 19 alkaen.

Katso, tekevätkö opiskelijat vallankumouksen - tällä kertaa asennemuutokselle yrittäjyyttä kohtaan.

Lue seuraavaksi