Hinaaja ajautui rantaan Loviisan edustalla – vahingoilta vältyttiin

Hinaaja ajautui läheisen saaren rantamatalikkoon sähkökatkon seurauksena. Aluksen kahden henkilön miehistö ei ole vaarassa.

Kotimaa

Hinaaja ajautui rantaan ja sai pohjakosketuksen Loviisan edustalla keskiviikkona. Meripelastuskeskus sai ilmoituksen matalikkoon ajautuneelta hinaajalta noin kello 8.30.

Hinaaja ajautui läheisen saaren rantamatalikkoon sähkökatkon seurauksena. Alus oli ollut matkalla väylältä merelle päin.

– Hinaaja sai ilmeisesti sähkövian ja menetti sen seurauksena ohjailtavuuden ja ajelehti saaren rantaan, kertoo kapteeniluutnantti Mikko Hirvi Meripelastuskeskuksesta.

Hinaajan kahden henkilön miehistö ei ole vaarassa. Myös alus näyttää alustavien tietojen mukaan säilyneen vaurioitta.

– Jälkiseuraamukset ovat varsin mietoja. Ihmishengillä ei ole vaaraa ja tämän hetkisen tiedon mukaan aluksesta myöskään vuoda mitään ulos, Hirvi kertoo.

Haveriin joutunut hinaaja on noin 60 metriä pitkä. Hinaajalla on perässään proomu, jossa ei ollut tapahtumahetkellä lastia.

Meripelastustehtävään osallistui merivartioston partiovene Kotkan merivartioasemalta. Hinaajan omistava yhtiö aikoo vetää rantautuneen aluksen avomerelle vielä keskiviikon aikana. Miehistöä ei ole tarvetta evakuoida aluksesta.