1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Bluesia maailman huipulta – Rick Estrin ja The Nightcats Kemiin ja Ouluun

Yksi Amerikan länsirannikon kovimmista ja arvostetuimmista bluesbändeistä saapuu keikalle Pohjois-Suomeen. Rick Estrin & the Nightcats esiintyy Kemissä ja Oulussa.

Kuva: Rick Estrin & the Nightcats

Urbaania Chicago-bluesia soittava Rick Estrin & Nightcats vierailee marraskuussa Kemissä ja Oulussa.

Yhtye sekoittaa eri musiikkityylejä kuten soulia, surffia ja swingiä. Laulaja, lauluntekijä ja huuliharpisti Rick Estrin perusti ensimmäisen Nightcatsinsä jo vuonna 1976 ja läpi vuosikymmenten vanhat kollit ovat säilyttäneet letkeyden musiikissaan.

– Tarjous oli niin spesiaali, ettei siitä voinut kieltäytyä. Muutama kuukausi sitten saimme yhteydenoton yhtyeen keikkamyyjältä, jonka jälkeen ollaan oltu kuin palavilla hiilillä ja etsitty sopivia esiintymispaikkoja yhtyeelle. Lopullisesti homma lyötiin lukkoon nyt keskiviikkona, kun Ou`Blues-yhdistyksen Radisson Bluun keikka varmistui, kertoo Tuomas Laajoki Kemin Rytmimusiikin Ystävät Ry:stä.

Monessa mukana ollut solisti

Rick Estrin sai tulikasteensa 20-vuotiaana päästyään soittamaan huuliharppua itse Muddy Watersin kanssa Chicagon etelälaidalle.

Huulharpistina Estrinin on sanottu kulkevan kunniakkaasti Sonny Boy Williamson II:n ja Little Walterin jalanjälkiä ja viime vuonna bluesmaailma rankkasi Estrinin parhaaksi huuliharpistiksi ja palkitsi hänet Blues Music Award-pystillä.

Rick Estriniä & Nightcatsiä voi kuulla Kemin Cafe Bar Ankkurissa 15.11 ja Oulun Radisson Bluussa 14.11.