Antti Rinne tukeutuu teollisuuteen: ”Ei saa käpertyä kokoon”

Valtiovarainministeri ja SDP:n puheenjohtaja vieraili keskiviikkona Lahdessa. Yritysvierailuillaan Rinne kannusti firmoja hakemaan kasvua ja kansainvälistymistä. Puoleensa kannatuksesta Rinne ei sanonut juuta tai jaata ja muistutti, että vain ensi kevään vaalien tuloksella on merkitystä.

Kotimaa
Antti Rinne Peikko Groupin tehtaalla.
Heikki Ahonen / Yle

Valtiovarainministeri Antti Rinne vieraili keskiviikkona Lahdessa. Kalenterissa oli paitsi kansalaisten tapaamista, niin myös yritysvierailuja ja keskustelua Lahden kaupunginjohdon kanssa. Päivä päättyi Lahden SDP:n eduskuntavaalikampanjan käynnistämiseen.

Aamupäivällä Rinne vieraili yhdessä Metalliliiton puheenjohtajan Riku Aallon kanssa sekä Peikko Groupin sekä Kempin tehtailla.

Peikko Group on erikoistunut muun muassa betonirakenteiden liitoksien valmistukseen. Kemppi valmistaa hitsausvälineitä.

Lahden surkea työllisyystilanne on tosiasia, mutta Rinne ei halunnut painaa päätään pensaaseen. Hän luottaa, että perinteinen teollisuuskaupunki nousee jaloilleen tulevina vuosina. Rinne vetosi yrityksiin, jotta nämä ottaisivat hallittuja riskejä ja etsisivät kasvumahdollisuuksia.

– Olen todella tyytyväinen, että täällä Lahdessakin on yrityksiä, joissa henki on se, että halutaan kasvaa ja rakentaa tulevaisuutta. Vastaavanlaisia yrityksiä on paljon ympäri Suomen, mutta niitä pitäisi olla vielä enemmän.

Esimerkiksi Peikko Groupin vieraana Rinne tivasi Suomeen suunnattujen investointien perään.

Yrityksen toimitusjohtaja Topi Paananen kuittasi kysymyksen sanomalla, että yritys suuntautuu sinne, missä markkinoita on, mutta korosti, että Suomi on Peikko Groupille tärkeä maa.

Rinne myös rohkaisi yrityksiä suuntautumaan entistä enemmän maailmalle.

– Ei saa käpertyä kokoon, vaan suunnataan katse globaaleille markkinoille. Sitä kautta saadaan lisää työtä.

Rinne SDP:n kannatuksesta: "Uskon, että luottamus palautuu"

Yritysvierailujen ja kaupunginjohdon tapaamisen jälkeen Rinne tapasi kansalaisia lahtelaisessa ostoskeskuksessa. Moni paikalle saapunut demarikannattaja oli huolissaan puolueen kannatuksesta, vaikka Rinteen toimintaa puoluejohdossa ja ministerinä kehuttiinkin.

Luottamus palautuu, kun teemme tavallisten suomalaisten näkökulmasta oikeanlaista politiikkaa.

Antti Rinne

SDP:n pitkään jatkunut alamäki on viimeisimpien gallupien mukaan taittumassa. Rinne ei kuitenkaan paukutellut henkseleitään. Hän muistutti, ettei kelkka käänny yhdessä yössä tai yhden miehen ansiosta.

– Uskon, että luottamus palautuu, kun teemme tavallisten suomalaisten näkökulmasta oikeanlaista politiikkaa.

Ei liene sattumaa, että yritysvierailuille ja kansalaistapaamisiin mukaan valikoitui juuri Metalliliiton Riku Aalto. Kysymys perussuomalaisiin vuotaneista duunariäänestäjistä sai Rinteen kiemurtelemaan.

– Minä näen, että kykenemme rakentamaan uuden polun työn yhteiskuntaan nimenomaan SDP:n viitoittamana, toukokuussa puheenjohtajaksi valittu Rinne kuittasi.