Kom-teatterin kantaesitys Vaasan kaupunginteatterissa – entä jos Romeo saisi Juliansa?

Kom-teatterin uusi kiertuenäytelmä Romeo vs. Julia leikittelee ajatuksella siitä, että nuorenparin juoni olisi onnistunut. Rakastunut pari karkaa ja perustaa perheen. Vaan kuinkas sitten kävikään?

kulttuuri
Romeo vs. Julia
Noora Geagea/Kom-teatteri

Kom-teatterin kiertuenäytelmä Romeo vs. Julia saa tänään kantaesityksensä Vaasan kaupunginteatterissa. Näytelmä peilaa klassikkoa uudesta kulmasta, kertoo ohjaaja Laura Jäntti.

– Lauri Sipari ja Liisa Urpelainen ovat kirjoittaneet tarinan siitä, että eivät he kuolleetkaan. Myrkkypullo ei auennutkaan, tai sitten toinen ehti paikalle tai toinen heräsi henkiin.

Tarina saa alkunsa, kun yli kuusikymppiset Romeo ja Julia sattuvat samaan aikaan Mantovan rautatieasemalle. Viime tapaamisesta on 25 vuotta, ja muistot kirvelevät yhä.

– Hauskalla ja riipaisevalla tavalla näytelmässä yhdistyy nuoruus, vanhuus ja eletty elämä. Itse asiassa ihmisessä asuvat kaikki iät ja kaikki kokemukset, vaikka niitä yrittäisi kuinka painaa piiloon, kuvailee ohjaaja Laura Jäntti.

Konkari-komilaiset mukana

Uuden kiertuenäytelmän työryhmässä on mukana koko joukko pitkän linjan komilaisia. Julian roolissa nähdään Marja-Leena Kouki. Näytelmä on myös Koukin 50-vuotistaiteilijajuhlaesitys. Romeon roolin tekee Erkki Saarela. Näytelmän Romeo on Saarelan mukaan melko tavallinen mies.

– Romeo on liikemies jolla menee vähän heikommin, mutta hän yrittää pitää kuviota yllä. Julian kanssa he käyvät läpi menneen ajan, jolloin muistuvat mieleen hyvät ajat, ja pahatkin tulee kerrattua. Kun kaikki on käyty läpi tulee lämmin henki.

Näytelmä on yhdistelmä William Shakespearen Romeo ja Julia -näytelmää ja uutta kotimaista draamaa. Siparin ja Urpelaisen tekstin väliin lomittuvat katkelmat Shakespearen näytelmästä, ja nuorten rakkaustarina kietoutuu ikääntyneiden Romeon ja Julian elämäntarinaan.