Ylen uudistuva uutis- ja ajankohtaistoiminta sai uusia päälliköitä

Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminta uudistuu ensi vuoden alussa. Kaikki uudet päälliköt ovat aiemminkin työskennelleet Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnassa.

kulttuuri
Ylen Uutistoimitusta.
Ylen Uutistoimitusta.Kalevi Rytkölä / Yle

Ylen uudistuvaan Uutis- ja ajankohtaistoiminnan organisaatioon on nimitetty uusia päälliköitä. Uudessa organisaatiossa toimitukset erikoistuvat aiheisiin, jotka jaotellaan neljään aihekokonaisuuteen: Maailma, Suomi, Yhteiskunta ja Urheilu.

Kokonaisuuden operatiivisesta johtamisesta ja sisältösuunnittelusta vastaaviksi sisältöpäälliköiksi on nimitetty Minna Asikainen, Hannu Särkkä, Timo Huovinen ja Juha Vuohelainen.

Uutis- ja ajankohtaisohjelmien koostamisesta ja lähettämisestä radiossa ja televisiossa vastaavan osaston päälliköksi on nimitetty Petri Jauhiainen, tuottajaryhmän esimieheksi Jukka Niva, juontajaryhmän esimieheksi Krista Taubert ja erityissisällöistä vastaavan ryhmän esimieheksi Petri Kejonen.

Nykyiset kotimaan toimitus, Uudenmaan uutistoimitus sekä kotimaan aiheiden erikoistoimitukset siirtyvät uuteen Yhteiskunta-nimiseen toimitukseen.

Yhteiskunta -osaston sisältötuottajiksi on nimitetty Anne Kaikkonen ja Paula Pokkinen.

Politiikan toimituksen esimiehen tehtävät ottaa hoitaakseen Pekka Ervasti, joka on tälläkin hetkellä Yle Uutisten politiikan toimituksen päällikkö.

Kulttuuri ja ilmiöt -toimituksen päällikkönä jatkaa nykyinen kulttuuritoimituksen päällikkö Janne Mällinen. Metropoli-toimituksen esimieheksi on nimitetty kotimaan toimituksen varaesimies Kirsi Teräväinen.

Julkinen Suomi -toimituksen esimieheksi on nimitetty Raisa Lehtivuori, hyötyuutisten toimituksen esimieheksi Tuomas Ferm ja tiedetoimituksen esimieheksi Taija Rämet.

Maailma on Ylen yhteinen ulkomaantoimitus. Sen sisältötuottajiksi valittiin päivittäisen uutistoiminnan päällikkö Ulla-Maija Hamunen sekä Ylen Washingtonin-kirjeenvaihtaja Olli-Pekka Sulasma.

TV- ja radiokehityksen päälliköksi on nimitetty Reeta Kivihalme ja nuorten aikuisten ajankohtaissisältöjen kokeellisen hankkeen esimieheksi Antti Hirvonen.

Kaikki nimitykset tehtiin Ylen sisältä. Uudistuvan uutis- ja ajankohtaistoiminnan johto nimitettiin elokuussa.

Uudistuksen tavoitteena on tuottaa aiempaa vaikuttavampia sisältöjä kaikkiin sähköisiin välineisiin ja erityisesti uusiin käyttötapoihin ja -tilanteisiin.