Kanadassa ampumavälikohtaus parlamenttitalolla – yksi ampuja kuollut

Sotamuistomerkillä vartiossa ollutta sotilasta ammuttiin pääkaupungissa Ottawassa. Ampujan kerrotaan juosseen sisälle parlamenttitaloon, josta on kuulunut kymmeniä laukauksia. Paikallinen media kertoo, että ampujia saattaa olla useampia.

Ulkomaat
Ottawa
Sotamuistomerkillä vartiossa ollutta sotilasta ammuttiin pääkaupungissa Ottawassa. Ampujan kerrotaan juosseen sisälle parlamenttitaloon, josta on kuulunut kymmeniä laukauksia.

Kanadan pääkaupungissa Ottawassa on tapahtunut ampumavälikohtaus parlamenttitalon lähistöllä. Poliisi kertoo, että sotamuistomerkillä vartiossa ollutta kanadalaista sotilasta ammuttiin aamupäivällä. Sotilaan kerrotaan haavoittuneen vakavasti.

Välikohtauksen jälkeen kivääriä kantavan ampujan kerrotaan juosseen sisälle parlamenttitaloon. Poliisi on eristänyt lähialueen rakennukset, ja paikalle ovat saapuneet poliisin erikoisjoukot. Poliisi kehottaa ottawalaisia pysymään poissa ikkunoista ja katoilta.

Ottawan poliisi kertoi Twitterissä (siirryt toiseen palveluun) tutkivansa ammuskelua sotamuistomerkillä, parlamenttitalon lähellä ja Rideau Centren ostoskeskuksen lähellä. Myöhemmin kerrottiin, että ostoskeskuksen luona ei ole ammuttu, vaan tieto oli väärä.

Paikallinen media kertoo, että ampujia saattaa olla useampia. CBC-kanavan mukaan yksi ampuja on kuollut poliisin luodeista parlamenttitalon sisällä, mutta sen jälkeen rakennuksen sisältä on kuultu lisää laukauksia.

Parlamenttitalosta on kuulunut kymmeniä laukauksia. Poliisi epäilee, että yksi tai useampia ampujia olisi päässyt parlamenttitalon katolle.

Pääministerin kanslia kertoi CBC-kanavalle, että pääministeri Stephen Harper on turvassa.

CBC:n mukaan kaikki Kanadan armeijan tukikohdat ympäri maata suljettiin yleisöltä sotilaan ampumisen jälkeen. Ottawan poliisi kertoo Twitterissä, että myös kaikki Ottawan poliisiasemat on suljettu.

Kaksi päivää sitten kaksi sotilasta joutui yliajon kohteeksi Montrealin ulkopuolella. Toinen sotilaista kuoli vammoihinsa eilen. Viranomaiset kertoivat yliajajan olleen radikalisoitunut mies, joka kannatti ääri-islamilaisia ajatuksia. Hän kuoli takaa-ajon päätteeksi poliisin luoteihin.

Kanada nosti eilen terroriuhka-arviotaan matalasta keskitasolle. Syyksi kerrottiin radikaalien islamistiryhmien Isisin ja al-Qaidan "yleinen keskustelu".

Lähteet: Reuters, AP, AFP