Ottawan poliisioperaatio laajenee – kolme ampumavälikohtausta

Poliisi tutkii ammuskelua sotamuistomerkillä, parlamenttialueella ja viereisen ostoskeskuksen lähellä. Paikallismedian mukaan eristysaluetta laajennetaan. Poliisi on vahvistanut etsivänsä useampaa kuin yhtä ampujaa.

Ulkomaat

Kanadan pääkaupungissa Ottawassa käynnissä oleva poliisioperaatio on laajentunut. Poliisi on kertonut Twitterissä (siirryt toiseen palveluun) tutkivansa kolmea eri paikoissa tapahtunutta ampumavälikohtausta.

Poliisioperaatio alkoi pari tuntia sitten, kun sotamuistomerkkiä vartioinutta sotilasta ammuttiin, ja ampuja juoksi kohti parlamenttirakennuksia. Kanadan työministeri Jason Kenney kertoi myöhemmin Twitterissä (siirryt toiseen palveluun), että muistomerkillä ammuttu sotilas on kuollut.

Poliisin mukaan myös parlamenttialueella ja Rideau Centren ostoskeskuksen lähellä on ammuskeltu. Ostoskeskus sijaitsee hyvin lähellä parlamenttia.

Poliisi etsii useita ampujia. Kanadalaisen CBC-kanavan mukaan yksi ampuja kuoli laukaustenvaihdossa parlamenttitalolla, ja sen jälkeen alueella kuultiin lisää laukauksia. Ottawan sairaala on ilmoittanut, että sairaalaan on tuotu kolme potilasta, joista kahden tila on vakaa.

CBC:n mukaan lähialueen rakennukset ja kadut on suljettu, ja eristysaluetta laajennetaan. Poliisi on kehottanut yleisöä pysymään poissa Ottawan keskusta-alueelta.

Hyökkäyksen jälkeen kerrottiin, että kaikki Kanadan armeijan tukikohdat ympäri maata suljetaan yleisöltä, samoin kaikki Ottawan poliisiasemat.