Neljä lentokenttätyöntekijää pidätettiin Total-johtajan kuolemaan johtaneesta turmasta

Pidätetyt vastasivat lennonjohdossa ja kiitoradan puhdistuksesta. Lisäksi Moskovan Vnukovon lentokentän pääjohtaja ja hänen varamiehensä ovat eronneet tehtävistään.

Ulkomaat

Venäjällä on pidätetty neljä Moskovan Vnukovon lentokentän työntekijää lentoturmasta, jossa kuoli ranskalaisen öljy-yhtiö Totalin toimitusjohtaja Christophe de Margerie, onnettomuuden tutkijat kertovat.

Pidätetyistä kolme työskentelee lennonjohdossa ja yksi on kiitoradan puhdistuksesta vastaava johtaja. Tutkimuskomitean mukaan pidätetyt eivät noudattaneet lentoturvallisuutta ja maapalveluita koskevia sääntöjä, mikä johti onnettomuuteen.

Lentokenttä on lisäksi ilmoittanut, että sen pääjohtaja ja tämän varamies ovat eronneet onnettomuuden vuoksi. Tutkijat varoittivat tiistaina, että lentokentän johto on viime kädessä vastuussa henkilökuntansa toiminnan johtamisesta, mitä voi pitää törkeänä huolimattomuutena.

Kumpaakaan eronneista johtajista ei ole pidätetty.

De Margerieta kuljettanut yksityiskone törmäsi lumiauraan, kun se oli nousemassa kiitoradalta. Onnettomuudessa kuoli myös koneen kolmihenkinen miehistö.

Tutkijat ovat sanoneet, että lumiauran kuljettaja olisi ollut juovuksissa onnettomuuden sattuessa. Kuljettajan asianajaja kiistää väitteen.