1. yle.fi
  2. Uutiset

Taulutelevisio on nuorten aikuisten taulu

Taidekehystämö Laurosen omistaja Sinikka Lauronen on huolissaan siitä, etteivät kolme-nelikymppiset ole kiinnostuneita taiteesta eivätkä arvosta sitä. Koteihin halutaan taulutelevisio siihen kohtaan, jossa olisi aiemmin ollut paikka taululle.

Kotimaan uutiset
Sinikka Lauronen
Timo Nykyri / Yle

Taidekehystämö Laurosen omistaja Sinikka Lauronen kertoo huomanneensa, että kolme-nelikymppisten sukupolvi on jättänyt taiteen välistä tai muuttaa sen mielellään rahaksi.

– Olen yrittänyt sanoa heille, että tämä vaihe taloudessa on vain notkahdus. Että hänellä oleva työ on arvokas, Lauronen kertoo.

Kaksi-kolmekymppiset puolestaan ovat käyneet kuvataidekerhoissa tai olleet kuvataideluokilla ja he osaavat arvostaa taidetta. Tämä ikäluokka myös kasvattaa lapsiaan taiteen pariin ja he käyvät asiakkaina kehystämöissä.

– Nykylapsille ostetaan värejä ja heitä kannustetaan piirtämään. Ei pelätä sitä, että lapsi piirtää kokonaan uudet seinät, Lauronen sanoo.

Laurosen sai alalle halu olla taiteen piirissä.

– Ensimmäiset tauluni syntyivät jo neljävuotiaana, kun Helsingin kummitäti antoi minulle kaksi kertaa kaksisataa metriä paperia. Sitten piirrettiin isossa pirtissä, Lauronen muistelee.

Lue seuraavaksi