Elena Leeve sairaalasarjassa: "Ainoa kosketukseni sairaalaan oli vuosi sitten Kätilöopistolla"

Elena Leeve on yksi tekeillä olevan sairaalasarjan päänäyttelijöistä. Hänellä itsellään ei ole aiempaa kosketuspintaa sairaalamaailmaan, mutta Leeve on innoissaan saadessaan näytellä hektisessä maailmassa.

viihde
Elena Leeve.
Marko Karvonen

Ihon alla -sairaalasarjan kohtauksia kuvattiin jo ennen Kajaaniin saapumista Etelä-Suomessa. Kainuussa näyttelijät ja työryhmä pääsivät todenteolla käsiksi varsinaiseen sairaalamaailmaan.

– Kyllä se varmaan vaatisi itseasiassa enemmän harjoitusta, mitä meillä oli tässä mahdollisuus saada. Harjoittelimme paljon henkilöiden tasolla olevia kohtauksia, mitä pystyimme yhdessä näyttelijöiden ja ohjaajan kanssa harjoittelemaan, kertoo Elena Leeve, joka on yksi tv-sarjan päänäyttelijöistä.

Sairaalassa kuvattavissa kohtauksissa, kuten leikkauskohtauksissa, näyttelijöitä opastetaan paikan päällä.

– Saamme kuvausten yhteydessä ekstratreeniä ja perehdymme onneksi aiheeseen, ettemme lähde soitellen sotaan. Treeni on paikallaan, kun itse on näyttelijä eikä lääkäri, Leeve toteaa.

Kajaani -ensikertalainen on innoissaan uudesta seikkailusta

Elena Leeve kertoo, että on mahtavaa päästä tekemään sairaalasarjaa, ja hän kertoo itsekin seuranneensa lähinnä amerikkalaisia sairaalasarjoja.

– Innolla olen mukana tekemässä tätä maailmaa ja aihetta. Sairaalasarjoihin liittyy yleensä kivalla tavalla sellainen hyvä hektisyys, jännitys ja pulssi. Tässä on vähän seikkailun tuntua.

Sairaalasarjoihin liittyy yleensä kivalla tavalla sellainen hyvä hektisyys, jännitys ja pulssi. Tässä on vähän seikkailun tuntua.

Elena Leeve

Elena Leeve naurahtaa, ettei hänellä itsellään ole muuta kosketuspintaa sairaalaan kuin Kätilöopistolla vuosi sitten vietetty aika synnytyksen vuoksi. Myöskään Kajaani ei ollut tuttu ennen kuvauksia.

– Olen joskus miettinyt, että olisi hauska päästä käymään Kajaanin Runoviikolla, koska siellä on ollut mukana paljon alan ihmisiä ja tuttuja. En ole ikinä päässyt sinne, joten olen Kajaanissa ensikertalainen.

Suurin osa sarjan näyttelijäkaartista on Leevelle tuttuja entuudestaan, vaikka kaikkien kanssa hän ei ole aiemmin tehnyt töitä. Taneli Mäkelän kanssa Leeven tiet kohtasivat jälleen hauskalla tavalla.

– Taneli näyttelee sarjassa isääni. Hän näytteli isääni myös Putoavia enkeleitä -elokuvassa. Siinä meillä tosin oli vain pari yhteistä kuvauspäivää, mutta hauska yhteensattuma.