Tunisiassa yhteenottoja vaalien alla, yksi sotilas kuollut

Turvallisuusjoukkojen ja aseistettujen miesten välillä on puhjennut yhteenottoja sekä Oued Ellilissä että Kebilissä.

Ulkomaat

Tunisiassa turvallisuusjoukkojen jäsen on kuollut tulitaistelussa aseistetun ryhmän kanssa, poliisi kertoo uutistoimisto AFP:n mukaan.

Sisäministeriön edustaja Muhammad Ali Aroui kertoi aiemmin, että joitakin poliiseja on haavoittunut.

Poliisin ja ryhmän välillä puhkesi torstaina tulitaistelu Oued Ellilissä lähellä pääkaupunkia Tunisia sen jälkeen, kun viranomaiset tiukensivat turvatoimia sunnuntain parlamenttivaalien alla. Sisäministeriö kutsuu aseistettua ryhmää terroristeiksi ja kertoo näiden linnoittautuneen taloon.

Arouin mukaan turvallisuusjoukkojen ja kahden aseistetun miehen välillä puhkesi aiemmin torstaina tulitaistelu Kebilissä noin 500 kilometrin päässä pääkaupungista. Ampujat pidätettiin sen jälkeen, kun he olivat surmanneet tulitaistelussa yksityisen vartijan.

Aroui sanoo viranomaisten takavarikoineen miehiltä kaksi Kalashnikov-rynnäkkökivääriä. Hänen mukaansa nämä olivat valmistelemassa operaatiota alueella.

Sunnuntaisia parlamenttivaaleja pidetään tärkeinä Tunisian vakauden kannalta. Arabikevään kansannousut alkoivat Tunisiasta, jonka diktaattori Zine El Abidine Ben Ali syrjäytettiin talvella 2011. Islamistien suosio on sen jälkeen lisääntynyt ja jihadisteja on syytetty useista iskuista, muun muassa kahden vasemmistopoliitikon murhasta.

Lähteet: AFP