Hyppää sisältöön

Lentokoulutuksen pakkosiirto Malmilta on iso isku pääkaupunkiseudun ilmailulle

Valtion ilmoitus lähteä Malmin lentoasemalta on siirtämässä lentokoulutuksen Malmilta maakuntiin koska Uudeltamaalta ei löydy korvaavaa kenttää. Lähimmät lentokoulutusyritysten käyttöön soveltuvat kentät ovat Porissa, Tampereella ja Jyväskylässä.

Tuhannet pääkaupunkilaiset ovat saaneet lentokoulutusta Malmilla. Nyt se siirtyy maakuntiin, koska korvaavaa kenttää ei Uudeltamaalta löydy. Kuva: Kia-Frega Prepula / Yle

Valtio ilmoitti vetäytyvänsä Malmin lentoasemalta kahden vuoden kuluttua. Samalla myös lentokoulutusyritykset joutuvat jättämään Malmin. Korvaavia kenttiä ei Uudeltamaalta löydy.

Liikennealan startegia -yksikön päällikkö Mikael Nyberg liikenne- ja viestintäministeriöstä arvelee, että lähimmät lentokoulutusyrityksien käyttöön soveltuvat kentät löytyvät Porista, Tampereelta ja Jyväskylästä.

Malmilla 45-vuotta toiminut BF-Lento osakeyhtiön kouluttaja Mark Baker tyrmää lento-oppilaiden maakuntamatkat.

– Ei helsinkiläiset lähde ajamaan autolla Tampereelle. Tämä on tragedia pääkaupunkiseudun ilmailulle. Meidän toiminta loppuu kuin kananlento, Baker jyräyttää.

Muuta ilmailun harrastelentotoimintaa ollaan siirtämässä Malmilta Hyvinkäälle ja Nummelaan. Ammattimaiseen lentokoulutustoimintaan ei kummastakaan kentästä ole.

Helsingin kaupunki on suunnitellut ottavansa Malmin lentoaseman alueen asuntotuotantokäyttöön viimeistään 2020-luvun alussa. Suunnitelmissa alueesta tulisi 25 000 helsinkiläisen koti.