1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. musiikki

Jamppa Tuomisen musiikki elää kannattajakerhon toiminnassa

Vajaat kymmenen vuotta toiminut Jamppa Tuomisen fani-klubiin kuuluu nykyisellään kolmattasataa jäsentä, jotka haluavat pitää taiteilijan musiikillista perintöä elinvoimaisena.

Kuva: Yle

 – Kyllä uusia jäseniä tulee jatkuvasti, ja mitä enemmän olemme esillä, sitä enemmän jäseniä saamme, kertoo Jamppa Tuomisen fani-klubi ry:n puheenjohtaja Mauno Heikkilä.

Oulussa syntyneen ja Gran Canarialla vuonna 1998 sairauskohtaukseen menehtyneen Jamppa Tuomisen musiikilla riittää edelleen aktiivisia ihailijoita. Jamppa Tuomisen fani-klubiin kuuluu yli kaksi sataa jäsentä ja lisää jäseniä tulee edelleen.

– Jäseniä on ympäri Suomen, Ruotsista ja niiltä paikoilta, joissa Jamppa on esiintynyt. Esimerkiksi Playa del Inglesista, Heikkilä kertoo.

Vaikka jäsenet alkavat olla jo keski-ikäisiä tai sen ylittäneitä, on mukaan liittynyt nuoriakin jäseniä.

– Erityisesti nuoret muusikot ovat huomanneet Jampan erikoisominaisuudet ja haluavat olla mukana edesauttamassa elämäntyönsä esille nostamista, Heikkilä iloitsee.

Ei henkilökulttia

Mauno Heikkilä korosta, että faniklubin perimmäinen tarkoitus on muistuttaa ihmisiä ennen kaikkea Jampan musiikillisesta annista.  

– Emme fanita henkilöä vaan Jampan musiikillisia ominaisuuksia laulajana ja soittajana.

Klubilaiset käyvät esimerkiksi järjestämässä yhteislaulutilaisuuksia palvelukodeissa, asukastuvissa ja ravintoloissa. 

– Haluamme tuoda valoa ihmisten arkeen Jampan musiikin kautta, Heikkilä sanoo.

Faniklubi kokoontuu pitkin vuotta erilaisten tapahtumien merkeissä. Jokavuotinen tapaaminen on 11.5., jolloin fanit kokoontuvat Jampan haudalle. Klubilaiset käyvät myös erilaisissa tapahtumissa eri puolilla Suomea.

Näytelmää toivotaan kaupunginteatterin lavalle

Jamppa Tuomisesta kertovaa Aamu toi, ilta vei -näytelmää on esitetty eri puolilla maata täysille saleille. Mauno Heikkilää kummastuttaakin, ettei näytelmä ole vielä löytänyt tietään Oulun kaupunginteatterin lavalle.

– Ehdotimme näytelmää Oulun kaupungin entiselle taiteelliselle johtajalle Mikko Koukille, mutta hän kieltäytyi ykskantaan. Kouki ei uskonut, että näytelmä saisi oululaisia liikkeelle, Heikkilä hämmästelee. 

– Vielä en ole uutta johtajaa käynyt tapaamassa, mutta toiveita tapaamisesta on esitetty. Uskon, että näytelmä tullaan vielä näkemään kaupunginteatterissa ja uskon, että siitä tulee huikean suosittu musiikkinäytelmä, Heikkilä sanoo.