Geologian tutkimuskeskus saa uuden pääjohtajan

Nimityksen on valmistellut kokoomuksen elinkeinoministeri Jan Vapaavuori.

politiikka

Geologian tutkimuskeskus (GTK) saa uuden pääjohtajan.

Virkaan on nimitetty hallintotieteiden maisteri Mika Nykänen.

Nykänen toimii tällä hetkellä johtajana Teknologiateollisuudessa ja toimitusjohtajana Metallinjalostajissa. Pääjohtajan seitsenvuotiseen virkaan noustessaan Nykänen saa professorin arvonimen.

Virkaa haki kahdeksantoista henkilöä. Heidän joukossaan olivat muun muassa kaivosteollisuuden toiminnanjohtaja Pekka Suomela, GTK:n vientijohtaja Mika Räisänen, keskuksen Länsi-Suomen yksikön johtaja Olli Breilin, toimialapäällikkö Jarmo Kallio sekä elinkeinoministeriön toimialajohtaja Kirsti Loukola-Ruskeeniemi.

Nykänen katsoo pätevöityneensä tehtävään erilaisten johtotehtävien kautta. Hän sanoo hoitaneensa muun muassa kauppa- ja teollisuusministeriön, ympäristöministeriön sekä maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan asioita.

– Toisaalta oli nykyisen tehtävän mukanaan tuomaa ymmärrystä ja kokemusta. Sen osalta on paljon mietitty sitä, kuinka Suomeen saadaan investointeja ja minkälaisia asioita se vaatii. Kaivosteollisuus on ollut yksi, joihin voidaan Suomessa odottaa investointeja. Toisaalta Teknologiateollisuudessa olen vastannut teollisuuspolitiikkakokonaisuudesta ja täällä johtanut toimialajohtoryhmää. Olen myös Metallinjalostajien toimitusjohtajana toiminut viisi vuotta, Nykänen sanoo.

Nykänen on toiminut myös kokoomuksen eduskuntaryhmässä eduskunta- ja tiedotussihteerinä.