Neljän kunnan liitos kaatumassa Satakunnassa

Selvitysmies Arto Saarinen katsoo, että Kaakkois-Satakuntaan kannattaa tehdä kuntaliitos neljän kunnan kesken. Säkylä on kuitenkin kaatamassa suunnitelman ja siirtymässä sivuun, mikä vaikuttaa myös Köyliön suunnitelmiin.

Kotimaa
Säkylän vaakuna
Erkki Alho / Yle

Kaakkois-Satakunnan neljän kunnan kuntaliitos on kaatumassa, vaikka se olisi selvitysmies Arto Saarisen mukaan kannattava.

Saarinen esittää, että Huittinen, Kokemäki, Köyliö ja Säkylä jatkaisivat kuntajakoselvitystä tavoitteenaan perustaa uusi kunta vuonna 2017.

Säkylä ulos

Asiaa on käsitelty kuntien yhteisessä neuvottelukunnassa, ja Säkylä on ilmoittanut, että se ei aio olla liitosneuvotteluissa enää mukana.

– Näemme, että kuntaliitokselle ei tässä vaiheessa ole edellytyksiä, vaikka muut kumppanit ovat vielä halunneet jatkaa neuvotteluja. Kumppaneissa sinänsä ei ole mitään vikaa, mutta aika ei ole oikea, Säkylän kunnanjohtaja Teijo Mäenpää sanoo.

Kuntaliitokselle ei tässä vaiheessa ole edellytyksiä.

Säkylän kunnanjohtaja Teijo Mäenpää

Säkylä ja Köyliö yhteen

Säkylä ja Köyliö ovat tekemässä oman kahdenkeskisen kuntaliitoksensa ensi vuoden lopussa.

Tuolloin kunnat yhdistyvät mitä todennäköisimmin Säkylän kunnaksi, joka ottaa Köyliön vaakunan. Asiasta on tehty sopimus, joka vahvistettaneen ensi keväänä.

Köyliö on halunnut jatkaa laajempia neuvotteluja, mutta tämä ei Mäenpään mukaan uhkaa Säkylän ja Köyliön liitosta.

Kokemäen ja Huittisten halukkuus jatkaa neuvotteluja on herättänyt pohdintaa, koska aiemmin kaupunkien yhteistyö on ollut hankalaa.