1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Cheek-fani: Unelmani on olla Jaren lähellä ja jutella hänen kanssaan

Lappeenrantalaisella 14-vuotiaalla Hanna Pekkarisella on yksi unelma ylitse muiden: halata Cheekiä. Pekkarinen kiertää Cheekin eli Jare Tiihosen keikkoja aina kun mahdollista, ja ostaa kaikki lehdet, joissa on Cheekin kuva.

Cheek esiintymässä Ruisrockissa Turun Ruissalossa 4. heinäkuuta 2014. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Lappeenrantalaisen Hanna Pekkarisen elämä on täynnä Cheekiä. Hän herää Cheekin kappaleeseen "Timantit on ikuisia", pukee päällensä fanipaidan ja Cheek-korun. Facebookin profiilikuvana on Rakuunarokissa kesällä otettu yhteiskuva Cheekin eli Jare Tiihosen kanssa. 

Hanna Pekkarisen äiti teetti tyttärelleen joululahjaksi Cheek-paidan.

– Fanius alkoi vuosi sitten kesällä, kun katsoin Vain elämää –ohjelman uusintoja. Siitä huomasin, että räp ja erityisesti Cheek on minun juttuni. Cheekillä on erilaisia biisejä kuin muilla, hän kertoo omasta elämästään. Ja Cheek on komea, sanoo Hanna Pekkarinen.

Kaikki viikkorahat lehtiin

Vaikka fanittaminen on muuttunut sosiaalisen media myötä, ainakin Hanna Pekkarisen huoneessa näkyvät perinteiset julisteet ja fanituotteet. Hanna ostaa kaikki lehdet, joissa Cheekistä kirjoitetaan ja perheeseen tilataan 7päivää-lehti, jotta yksikään Cheek-uutinen ei menisi ohi.

– Jos tulee monta Cheekistä kirjoittavaa lehteä samaan aikaan, niin minulla menee kaikki viikkorahat siihen. En voi jättää yhtään juttua ostamatta, sanoo Hanna Pekkarinen.

Team Cheek yhdistää faneja

Useimmiten fanit muodostavat yhteisön, jotka jakavat kokemuksiaan ja tunteitaan. Instagramista alkanut Team Cheek on Cheek-fanien yhteisö. Fanit tapaavat toisiaan keikoilla ja ovat tiivistii yhteydessä sosiaalisessa mediassa.

– Stadionkeikalla oli Team Cheekien kanssa sovittu, että Kyynelet-biisin aikana nostetaan pahviset sydämet ylös. Jare varmasti yllättyi tästä, sanoo Hanna Pekkarinen.  

Olin niin häkeltynyt ja itkin koko ajan, että en pystynyt juttelemaan oikeastaan mitään.

Hanna Pekkarinen

Haaveena jutella Cheekin kanssa

Hanna Pekkarinen sanoo, että Cheek-fanit arvostavat idolinsa yksityisyyttä eikä yksityiselämän asioiden riepottelu kiinnosta. Myöskään sillä ei ole merkitystä onko Cheekillä tyttöystävä. Hienointa olisi jutella tähden kanssa esimerkiksi matkustamisesta ja tulevaisuuden suunnitelmista. Rakuunarokissa Hannalla oli mahdollisuus tavata Cheek ensimmäistä kertaa kasvotusten.

– Olin niin häkeltynyt ja itkin koko ajan, että en pystynyt juttelemaan oikeastaan mitään. Parasta oli, kun annoin Cheekille aurinkolasini kun hän keikan aikana rikkoi omansa. Olin häkeltynyt ja onnellinen kun Cheek sanoi "kiitos".