Afrikan maat lähettävät vapaaehtoisia Ebola-alueelle

Ebolan kukistanut Nigeria lupaa 600 vapaaehtoista. Afrikan maiden toimintaa Ebola-epidemian aikana on arvosteltu.

ebola

Afrikan unionin jäsenmaat lupaavat lähettää lisää vapaaehtoisia auttamaan Länsi-Afrikan Ebola-alueelle. Lupauksia on tullut useista maista.

- Kongon demokraattinen tasavalta on luvannut noin 1000 vapaaehtoista kolmessa erässä. Lisäksi useat muut maat ovat luvanneet lähettää työntekijöitä Liberiaan, Sierra Leoneen ja Guineaan, sanoi Afrikan unionin komission puheenjohtaja Nkosazasana Dlamini-Zuma.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Nigeria on antanut lupauksen 600 vapaaehtoisen työntekijän lähettämisestä. Maailman terveysjärjestö WHO kertoi aiemmin tällä viikolla Nigerian olevan vapaa Ebolasta. Ebola-tapauksia ehti tulla Nigeriassa ilmi 20, joista 8 johti kuolemaan.

- Meillä on 600 terveydenhuollon työntekijää, joilla on käytännön kokemusta Ebolan-vastaisesta työstä. He ovat valmiina lähtemään auttamaan Ebolan pysäyttämisessä, sanoi Nigerian virkaatekevä terveysministeri Khaliru Alhassan.

Afrikan maita on arvosteltu niiden toimista viime vuoden lopulla alkaneen Ebola-epidemian aikana. Viruksen piinaama Liberia on moittinut Afrikan valtioita solidaarisuuden puutteesta. Maailman terveysjärjestö WHO puolestaan on arvostellut joitakin Afrikan maita rajojen sulkemisesta, mikä WHO:n mukaan on vaikeuttanut avun toimittamista Ebola-alueelle.

Lähteet: Reuters, AP