Stubb maakaasusta: "Varmasti myös terminaali tulee"

Suomen ja Viron pääministerit kertoivat kaasuputki ja -terminaali hankkeen etenemisestä tiedotustilaisuuksissa perjantain vastaisena yönä.

Ulkomaat
Viron ja Suomen pääministerit Taavi Rõivas ja Alexander Stubb saapuivat EU-huippukokoukseen alkuillasta torstaina.
Viron ja Suomen pääministerit Taavi Rõivas ja Alexander Stubb saapuivat EU-huippukokoukseen alkuillasta torstaina.Yle

Suomi ja Viro ovat pääsemässä sopuun kaasuputken rakentamisesta Suomen ja Viron välille. Suomeen rakennetaan nesteytetyn maakaasun (LNG) terminaali. Maiden pääministerit kertoivat asiasta yöllä tiedotustilaisuuksissaan.

– Varmasti se on energiaomavaraisuuden ja osin energiaturvallisuuden kannalta tärkeä. Kyllä tästä ihan hyvä ratkaisu syntyy. Tärkeintä on, että saadaan putki, ja varmasti myös terminaali tulee, pääministeri Alexander Stubb vakuutti Yle Uutisille.

Suomelleko?

– Suomelle, ja Virolle pienempi.

Putki yhdistäisi Suomen Baltian ja muun Euroopan kaasuverkkoihin. Viron pääministeri Taavi Rõivas arvioi, että teknisesti kaasuputki voi valmistua aikaisintaan vuonna 2018.

– Toistaiseksi kuitenkin puhumme aikataulusta, joka on useita vuosia myöhäisempi. Toiveissani on saada se valmiiksi niin nopeasti kuin mahdollista. Sillä hetkellä, jolloin voimme alkaa käyttää putkea, otamme ison harppauksen eteenpäin energiaturvallisuudessa, Viron pääministeri Taavi Rõivas sanoo.

Maat jatkavat neuvotteluja marraskuussa.