1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Pikku Kakkosesta vitsailleet Petteri Summanen, Jukka Rasila ja Kari Hietalahti tekivät oikean lastenohjelman

Pikku Kakkosen uusi Jari ja Kari -sarja tuo sunnuntaina ruutuun tv:stä jo entuudestaan tutut sketsihahmot. Petteri Summasen ohjaama ja Jukka Rasilan ja Kari Hietalahden tähdittämä sarja opettaa lapsille uusia asioita ja erilaisuutta huumorin keinoin.

Jari ja Kari.
Tähtihetkessä vierailivat uuden lastensarjan tekijät Petteri Summanen ja Jukka Rasila. Jari ja Kari -sarjan arvioi myös lapsiraati.

Jari ja Kari, nikkarihommissa viihtyvä kaksikko tuli useampi vuosi sitten tutuksi_ Jugistyle_-sketsisarjasta esimerkiksi ”tänään tehdään pönttö” -hokemalla. Nyt aikuisyleisön hahmoista on tehty lastenversiot. Mullistavia muutoksia ei ole luvassa, sanoo ohjaaja-käsikirjoittaja Petteri Summanen Aamu-tv:n Tähtihetkessä.

– Kohderyhmä on vaikuttanut aika paljon siihen, millaiseksi hahmot ovat muotoutuneet. Tässä lapsille suunnatussa ohjelmassa komediallinen ja sisällöllinen ydin pysyy samana. Se tuntuu meistä oikealta ja hauskalta. Mutta sitä on muokattu lapsille niin, että sarjaa on turvallista katsoa.

Ohjelmassa ystävykset opettavat lapsille uusia sanoja ja tekemisiä, kuten käyttäytymistä uimahallissa. Sarja kertoo myös erilaisuudesta, sillä Kari on kehitysvammainen. Hyväntahtoiset hahmot seikkailevat tarkasti mietityissä puitteissa ja kuvissa, kertoo Summanen.

– Nyt oli aikaa ja resursseja paneutua niin hahmoihin kuin kuvanlaatuun ja käsikirjoitukseenkin. Ohjelman tilaajat ovat ymmärtäneet, että lapsille tehtävän ohjelman budjetin on oltava ihan yhtä riittävä kuin aikuisellekin suunnatulla ohjelmalla.

Huumoritrion sisuksissa identtiset sielumöykyt

Summanen, Rasila ja Hietalahti ovat tehneet pitkään töitä yhdessä eri projektien tiimoilta.

Jarin ja Karin tekijät eivät ole ensimmäistä kertaa lasten asialla, kolmikon jäsenet ovat olleet mukana erilaisissa koko perheen ohjelmissa.

Menneissä sketsiohjelmissa on myös parodioitu lastenohjelmia. Erityisesti Studio Julmahuvissa ja Jugistylessä esiintynyt Muksuluurin traumatisoitunut juontaja, Rasilan näyttelemä Touko-Pouko herätti riemastusta askartelemalla nauloilla lävistettyjä sielumöykkyjä.

Trion jäsenet täydentävät toinen toisiaan, nauraa Rasila.

– Meillä on möykkynä eli sieluna keskellä varmasti lähtökohtaisesti samanlainen huumorintaju. Mutta jokainen tuo siihen oman rytmin ja perspektiivin. Me ollemme toinen toisiamme ruokkiva yksikkö.

Twitterissä: @tahtihetki (siirryt toiseen palveluun)