Cheek kiinnostaa myös valkokankaalla

Tuhannet suomalaiset haluavat nähdä räppäri Cheekin historiallisen stadionkeikan valkokankaalta. Kun näytöksiin on aikaa pari viikkoa, myymättömiä lippuja on jäljellä joitakin satoja.

Kuva: Mari Siukonen / Yle

Kuudessa suomalaiskaupungissa nähdään marraskuun alussa konserttitaltiointi Cheekin elokuisesta esiintymisestä olympiastadionilla. Lippuja esityksiin on tarjolla kaiken kaikkiaan noin 4 000 kappaletta.

Niistä on tähän mennessä myyty tai varattu noin 70 prosenttia, arvioi tapahtumaelokuvista vastaavan StoryHillin toimitusjohtaja Kaj Itämäki.

Levy-yhtiö Warner Musicissa lipunmyyntiin ollaan tyytyväisiä.

– Ensimmäisenä päivänä kapasiteetti myytiin täyteen. Suuren kysynnän takia avasimme lisää näytöksiä. Näytökseen on vielä kaksi viikkoa aikaa, sanoo Warner Musicin promotion manager Inka Laitinen.

StoryHillistä kommentoidaan Cheek-konserttielokuvien lipunmyyntiä samansuuntaisesti.

– Kun olemme vapauttaneet uusia saleja myyntiin, ihmiset varaavat sieltä itselleen mieluisampia paikkoja. Siksi aaltoliikettä tulee, toimitusjohtaja Kaj Itämäki sanoo.

Warner Musicin Inka Laitinen kertoo, että Cheekin stadionkonsertit taltioitiin myöhempää dvd-julkaisua varten. Konserttielokuvan tuomisesta yhdeksi päiväksi elokuvateattereihin päätettiin vasta myöhemmin, hän kertoo.

Suuren kysynnän takia avasimme lisää näytöksiä.

Inka Laitinen

Konserttitaltiointien esittäminen elokuvateattereissa on vielä kohtalaisen uutta. Ulkomaalaisten artistien keikkoja on näytetty valkokankailla ennenkin, kotimaisista esiintyjistä elokuvateatterin penkeiltä on voinut aiemmin nähdä vain Jenni Vartiaisen konsertin, muistuttaa Itämäki.

Sekä Laitinen että Itämäki korostavat, että elokuvateattereiden lipunmyynti on erilaista kuin varsinaisissa konserteissa. Tyhjien hajapaikkojen jääminen elokuvateatterin esityksissä on tavanomaista.

– Harvoin elokuvateatterin esitykset ovat loppuunmyytyjä. Tosin Cheek-konserttielokuvan myynti on vielä kesken, Itämäki sanoo.

Tapahtumaelokuvat ja kulttuuritarjonta vyöryvät teattereihin

Elokuvateattereissa tapahtumatyyppiset näytökset yleistyvät pikkuhiljaa. Finnkinon teattereissa on esitetty konserttitaltiointien lisäksi myös livekuvaa esimerkiksi kansanvälisten huippuartistien keikoilta.

Elokuvateatterin ohjelmistoon ovat tulleet myös esimerkiksi ooppera, baletti ja Broadway-näytelmät. Jatkossa valkokankaalle tuodaan lisäksi taide- ja museonäyttelyitä.

Fanit tykkäävät, kun saavat nähdä idolinsa isolla kankaalla satojen muiden samanhenkisten ihmisten ympäröimänä.

Kaj Itämäki

– Se, mitä elokuvateatteri pystyy kulttuurimielessä tarjoamaan, monipuolistuu, StoryHillin Itämäki sanoo.

Itämäen mukaan erilaiset sisällöt ovat yksi keino parantaa elokuvateattereiden käyttöastetta. Esimerkiksi arki-iltaisin tai päivisin esitettävät tapahtumaelokuvat täydentävät perinteistä elokuvaohjelmistoa.

Mitä konserttitaltiointeihin tulee, Itämäki uskoo niiden lisäävän suosiotaan sitä mukaa, kun formaatti yleistyy.

– Fanit tykkäävät, kun saavat nähdä idolinsa isolla kankaalla satojen muiden samanhenkisten ihmisten ympäröimänä.

Warner Musicin Inka Laitisen mukaan konserttitaltiointien näyttäminen elokuvateattereissa on mahdollista, muttei kuitenkaan artistien kannalta tärkeintä.

– Hyvät livekonsertit ovat pääasia. Jos joku haluaa tehdä niistä elokuvateattereihin näytöksen, se on mahdollista.